"محمد ناجی عطری" نخست وزیر سوریه، بهمن ماه گذشته در راس یک هیات بلند پایه اقتصادی برای شرکت در چهارمین اجلاس عالی کمیتهی اقتصادی ایران و سوریه راهی تهران شد.
در پایان سفر هیات سوری به تهران ، چهار سند همکاری در زمینههای مختلف اقتصادی و فرهنگی به امضای مقامات دو کشور رسید.
هشتمین کمیسیون مشترک ایران و سوریه به ریاست "علی عبد العلی زاده" وزیر مسکن و شهرسازی ایران در دولت "سید محمد خاتمی" و "غسان طیاره" وزیر صنایع سوریه، خرداد ماه گذشته در دمشق برگزار شد.
دو طرف در این نشست، مراحل راه اندازی کارخانهی مشترک خودروسازی ، و کارخانهی سیمان را بررسی و در مورد امکان مشارکت شرکتهای ایرانی در بازسازی کارخانه تولید کود شیمیایی شهر "حمص"، تبادل نظر کردند.
هم اکنون سرمایهگذاران ایرانی طرحهای مختلفی را در سوریه به ارزش صدها میلیون دلار در دست اجرا دارند که از جمله آنها میتوان به احداث سیلوهای غله، بازسازی نیروگاه برق شهر بندری "بانیاس"، خط تولید خودروی سمند و کارخانه سیمان شهر "حماه" اشاره کرد.
همزمان با سفر عبد العلی زاده، "منیب صائم الدهر" وزیر برق سوریه، خواستار تکمیل هر چه سریعتر پروژهی نوسازی و گسترش نیروگاه تولید برق شهر بندری "بانیاس" شد.
در حال حاضر بازسازی و تغییر سوخت دو واحد از نیروگاه برق شهر "بانیاس" از سوی شرکت ایرانی انرژی "آذرآب" به ارزش 60 میلیون دلار در دست اجراست.
در زمینهی خودروسازی نیز، ایران مشارکت فعالی در پنجمین نمایشگاه بین المللی خودرو سوریه موسوم به "سیر اوتو 2005 " به جا گذاشت.
دراین دوره از نمایشگاه که تیرماه گذشته در دمشق برگزار شد، گروه صنعتی ایران خودرو آخرین دستاوردهای صنعتی و توانمندیهای فنی خود را به نمایش گذاشت.
نمونههایی از خودروهای "سمند الایکس"، "پارس الایکس" ، "سمند سریر" ، "پژو 206 آپشنال"، "پژو اتوامتیک"، "اتوبوسC - 457 " و "کامیونت مای تی" و کشندهی اکتروس در این نمایشگاه عرضه شد.
در این نمایشگاه، 134 شرکت بزرگ خودروسازی از 26 کشور جهان از جمله ایران، ژاپن، کره جنوبی، آلمان، ایتالیا، روسیه، ترکیه، فرانسه، هند، چین ، آمریکا، انگلیس، و سوریه حضور دارند.
گروه صنعتی ایران خودرو آخرین دستاوردهای صنعتی و توانمندیهای فنی خود را در پنجمین نمایشگاه بینالمللی خودرو سوریه موسوم به "سیر اوتو 2005" به نمایش گذاشت.
تلاش برای توسعه و کسب 30 درصدی سهم بازار خودروی سوریه و کشورهای حوزهی جنوبی خلیج فارس و راه اندازی خط تولید سمند در این کشورها از جمله اهداف حضور ایران خودرو در نمایشگاه سیر اوتو2005، عنوان شد.
در حاشیهی این نمایشگاه، "خلیل السلطان" صاحب شرکت السلطان که نمایندگی گروه صنعتی ایران خودرو را در سوریه برعهده دارد ، گفت: امضای یک قرارداد 40 میلیون دلاری را به گروه صنعتی ایران خودرو پیشنهاد دادیم.
نخست وزیر سوریه اخیرا در بخشنامهیی به شماری از نهادهای دولتی این کشور، دستور داده است، پس از آغاز خط تولید کارخانهی "سیامکو" در سه ماه نخست سال آینده، خودروهای مورد نیاز خود را از این کارخانه تامین کنند.
"سیامکو" نخستین کارخانهی خودروسازی در سوریه خواهد بود که با سرمایه گذاری مشترک تهران ودمشق راه اندازی میشود.
میزان سرمایهگذاری مشترک برای راه اندازی این کارخانه که در شهرک صنعتی "عدرد" در 30 کیلومتری شمال شهر دمشق، در زمینی به مساحت 18 هکتار در دست احداث است، حدود 60 میلیون دلار اعلام شده است.
عملیات ساخت این کارخانه پایان یافته است، و مجریان طرح سرگرم وارد کردن و نصب خطوط تولید و گزینش نیروهای متخصص مورد نیاز هستند.
به هنگام امضای قرارداد راهاندازی خط تولید سمند در سوریه در مهرماه 83 اعلام شد که کارخانهی سیامکو در مرحلهی نخست سالانه پنج هزار دستگاه از تولیدات خود را به بازار این کشور عرضه میکند.
در مراسم آغاز عملیات اجرایی کارخانهی تولید سمند در آبان ماه پارسال نیز گفته شدن این میزان در مرحلهی بعد به 15 هزار دستگاه افزایش خواهد یافت.
خط تولید سمند در سوریه از سوی گروه صنعتی ایران خودرو وبا همکاری دو شرکت سوری "الهندسیه" وابسته به وزارت صنایع وشرکت خصوصی "السلطان" سوریه راه اندازی میشود.
40 درصد از سهام خط تولید خودروی سمند در سوریه، متعلق به شرکت ایران خودرو، 25 درصد آن در اختیار بخش خصوصی و 35 درصد دیگر، از آن بخش دولتی سوریه است.
مدیر بخش سرمایهگذاری سوریه چندی پیش اعلام کرد، دومین طرح تولید خودرو در سوریه، سال آینده، توسط شرکت ایرانی "سایپا" وشرکت خصوصی "حمشو" سوریه اجرا خواهد شد.
در پایان دومین نشست کمیتهی مشترک همکاریهای بندری و دریایی ایران و سوریه در تیرماه گذشته، توافقنامهی خواهر خواندگی میان بنادر "شهید ایران و "طرطوس" سوریه امضا شد.
در شهریور ماه گذشته نیز، پنجاه و دومین دوره نمایشگاه بینالمللی دمشق که از آن به عنوان بزرگترین مناسبت اقتصادی در این کشور یاد میشود با مشارکت 48 کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
هیات اقتصادی بازرگانی ایران متشکل از 30 شرکت به همراه هیاتهای لبنان و ترکیه بیشترین حضور را در این نمایشگاه به خود اختصاص دادند.
نخستین نمایشگاه بینالمللی انرژی و برق سوریه موسوم به "سیرپاور 2005" نیز فروردین ماه گذشته با حضور گسترده شرکتهای ایرانی گشایش یافت.
در این نمایشگاه، 113 شرکت از کشورهای مختلف جهان از جمله 19 شرکت ایرانی دست اندرکار تولید و توزیع برق و فناوریهای مرتبط به صنعت برق و انرژی شرکت کردند.