English | فارسی | عربی 
   ParsTradeShow تماس با   ParsTradeShow صفحه نخست   ParsTradeShow راهنمای استفاده از
 
  صفحه نخست   فهرست شرکتها   نمايشگاهها   نگارخانه ها   اخبار   درباره ما  
ورود اعضا  ثبت نام
 
 

بازگشت به صفحه فهرست اخبار
 دیدگاه‌های تولیدکنندگان داخلی و خارجی در خصوص صنعت مبلمان
 اخبار سال

 گروههای خبری
استانی
خارجی
صنعتی
فرهنگی
هنری
 
۲۶ دی ۱۳۸۴
صنعت چوب که با قدمتی دارای تاریخ بشر، از انسان بدوی با انسان مدرن همگام با قافله تمدن بشری طی طریق نموده، امروز باگذشت هزاران سال پررنگ تر از گذشته جایگاه‌اصیل خود را در بدنه اقتصاد مدرن جهان حفظ کرده است.

صنعت بهره‌برداری از چوب با هدف تولید فرآورده‌های مورد نیاز بشر، در مقاطع مختلف تاریخ با پیشرفت‌ها و جهش‌های علمی و تکنولوژیک انسان هماهنگ و همراه شد و وضعیتی راپدیدآورد بطوری که‌ارزش تولیدات انواع مبلمان چوبی جهان به ارقام میلیاردی رسیده است.

واقعیت امروزاین است که صنعت تولیدمبلمان ومصنوعات چوبی که تا اواسط قرن بیستم به عنوان یکی از اصناف تولیدی هرکشور، صرفا منطبق با فرهنگ و نیازبومی آن کشور به تولید محصولات مورد نیازمردم می‌پرداخت، رفته رفته به یکی ازمهمترین شاخه‌های صنعتی مولد اشتغال و ثروت در درون کشورهای در حال توسعه و نیز یکی از شاخه‌های مهم تجارت بین‌الملل بدل گشت.


* وضعیت صنعت چوب ومبلمان در ایران *
نگاهی به‌تاریخ کهن ایران حاکی از آن است که‌صنایع چوب، ریشه در تاریخ چند هزار ساله این کشور دارد.

گذری برخط سیر صنعت چوب و مبلمان ایران در50 سال گذشته نشان می‌دهد این صنعت که تا اواسط دهه 40 خورشیدی به صورت سنتی دنبال می‌شد به تدریج تحت تاثیر جهش‌های علمی و تکنولوژیک بهره‌برداری از چوب و تولید مبلمان در جهان، حرکت رو به رشدی را آغاز کرد و کمتر از یک دهه ظهور و بروز جدیدی را در عرصه صنعت و اقتصاد ایران به نمایش گذاشت.

با آغاز دهه 70 رشد و نمو مجدد اقتصاد ایران آغاز و پس از بازسازی زیرساخت‌های اقتصاد کشور در این دهه، رفته رفته شرایط رشد و توسعه مجدد صنعت چوب و مبلمان در ایران فراهم گردید.

اکنون ما درآستانه‌تکمیل این رشد و نمو دوباره در صورت همت، درصدد به بلوغ رساندن صنعت مبلمان ایران هستیم.

به‌اعتقاد کارشناسان، فعالیت در عرصه اقتصاد ایران اقتضائاتی دارد که مهمترین آن شناخت صحیح و کامل رویکرد جدید دولت به این عرصه است.

رویکردی که بدون تردید، حضور پر رنگ و قدرتمند تشکل‌ها و انجمن‌های صنفی صنعتی و عامی هر صنف را طلب می‌کند.

این کارشناسان با اشاره به پتانسیل‌های قوی صنعت چوب در خصوص ایجاد اشتغال معتقدند: افزایش بی‌رویه واردات مبلمان خارجی و سیر نزولی صادرات مبلمان ایران که طی چند سال اخیر اتفاق افتاده بطور یقین در خور وشایسته صنعت مبلمان ایران نیست، زیرا محصولات داخلی از کیفیت بالایی برخورداراست.

یک تولیدکننده محصولات مبلمان اداری ومنزل گفت: باتوجه‌به‌کیفیت کالاهای داخلی، متاسفانه هنوزآن طور که‌باید نتوانسته‌ایم دربازارهای داخلی جایگاه مناسبی داشته باشیم.

"اسیک استپانیان" افزود: بالا بودن هزینه‌های مبلمان در کشورها برای تولیدکنندگان، امکان استفاده ازاین ابزاربرای شناساندن محصولات تولیدی را گرفته و همین مسئله‌سبب شده کالاهای تولیدی هم درداخل و هم درخارج از کشور ناشناخته باقی بمانند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه‌صنعت چوب درکشور ما جزو منابعی است که‌مورد حمایت واقع نشده در حالی که جامعه امروزی به‌ایجاداشتغال نیازمنداست واین صنعت در زمینه اشتغالزایی توانمندی‌های زیادی دارد.

یک تولیدکننده دیگرصنایع چوب گفت: ایرانی‌ها در کارصنایع دستی تبحر و تجربه خاصی دارند که با توجه به این امر، اگر از جانب دولت حمایت شوند، می‌توانند در بازارهای جهانی جایگاه مناسبی بدست آورند.

"علیرضا صادقی" افزود: صنعت چوب از لحاظ اشتغالزایی، ارزآوری و ارزش افزوده، یک صنعت مطرح است اما به اندازه کافی در کشور به آن بها داده نمی‌شود.

وی اضافه کرد: حدود 90 درصد مواداولیه تولیدمبلمان کشوروارداتی است.

به‌گفته‌وی، اما درزمینه مبلمان کلاسیک حدود 90 درصد مواداولیه در داخل کشور وجود دارد.

وی بیان داشت: برای اینکه‌ایران در بازارهای جهانی بتواند جایگاه‌خوبی داشته باشد باید سرمایه‌گذاری لازم، صرف زمان، استفاده از تکنولوژی روز، بازاریابی درست و صرف هزینه‌های جانبی را در صنعت مبلمان لحاظ کند.

وی بااشاره به اینکه، اگر به‌صنعت مبلمان بها داده‌وبه بحث صادرات آن بیشتر پرداخته شود، افزود: این صنعت می‌تواند علاوه بر ارزآوری مناسب بخش اعظمی از اشتغال کشور را ترمیم کند.

صادقی کیفیت و طراحی مبلمان اداری ومنزل تولیدکنندگان داخلی را قابل رقابت با مشابه‌خارجی دانست و گفت: در زمینه تولیدمبلمان اداری و صندلی، کشور ما پیشرفت‌های چشمگیری در چند سال اخیر داشته است.

یک تولیدکننده آلمانی معتقد است: ایران آینده محکم و باثباتی درصنعت مبلمان در جهان خواهد داشت.

"لوتار هرزوگ" مدیرشرکت بزرگ "? "HUECK?درآلمان، در مورد کیفیت کالاهای تولیدی عرضه شده در نمایشگاه بین‌المللی مبلمان اداری و منزل افزود: اگر چه در ایران هنوز کیفیت محصولات تولیدی به روز نیست، اما سرمایه‌گذاری در این زمینه می‌تواند کمک شایانی به صنعت مبلمان ایران کند.

وی اضافه کرد: این درحالی است که ایران در بسیاری از موارد هنوز یک واردکننده محصولات مبلمان است.

وی اظهارداشت: ایران در زمینه‌ماشین آلات صنعت مبلمان، توجه‌خودرابیشتر به کارخانه‌ها و کارگاه‌های کوچک تولیدی معطوف کرده که‌این کافی نیست وبرای پیشرفت، نیازمند سرمایه‌گذاری و صرف زمان است.

هرزوگ، صنعت مبلمان در ایران راازتکنولوژی مدرن بی‌بهره‌خواند و تصریح کرد: اگرچه ایران زمینه‌های لازم برای شکوفایی در صنعت مبلمان را در آینده در نظر دارد، اما بدون داشتن تکنولوژی مدرن امکان پذیر نیست.

مدیر صادرات دو شرکت "? "ASD" ،"SERAY?ترکیه هم ایران را بازار خوبی برای صنعت مبلمان در خاورمیانه عنوان کرد.

"امن ازکف" گفت: ایران اگر پشتوانه‌خوبی داشته باشد به آینده درخشانی در صنعت مبلمان خواهد رسید.

یک تولیدکننده ایتالیایی نیز در خصوص صنعت چوب گفت: صنعت چوب ایران در دنیا شناخته شده نیست.

"سزار تونیلو" افزود: ایران از ماشین آلات فرسوده و دست دوم در صنعت تولید مبلمان استفاده می‌کند که هیچ زمانی این ماشین آلات نمی‌توانند محصول با کیفیت و ارزان تولید کنند.

وی اضافه‌کرد: ایران باید برای پیشبردتکنولوژی مبلمان خود اول سرمایه گذاری و هزینه‌کند و مطمئن باشد باتوجه‌به‌پتانسیل‌هایی که دارد آینده روشنی در انتظار آن است.

به‌اعتقاد کارشناسان، اطلاع رسانی رکن اصلی در شناساندن کالاهای تولیدی است اما متاسفانه این امر در ایران به دلیل بالا بودن هزینه‌تبلیغات بسیار کمرنگ است.

"یاگوفرناندز بادیا" کارشناس امور بازرگانی سفارت اسپانیا معتقداست:
صنعت مبل ایران توانمندی‌های بالایی برای همکاری بین‌المللی دارد اما اطلاع رسانی در این خصوص بسیار ضعیف است.

وی اظهارداشت: تولیدکنندگان ایرانی دراین نمایشگاه‌محصولات خوبی ارائه کرده‌بودند اما در مقایسه با مشابه‌خارجی عرضه‌شده، چندان لوکس ومدرن نبود.

وی خاطرنشان کرد: ایران بازار مناسبی برای ترکیه است، ترک‌ها برای از دست ندادن این بازار، سعی کردند کالاهای تولیدی خود را باکیفیت خوب وجذاب عرضه کنند.

"داویس بای" تولیدکننده چینی، ایران را بازار خوبی برای کالاهای چینی عنوان کرد و افزود: ما سعی کردیم کالاهای تولیدی کشورمان راباتوجه به‌نیاز بازار ایران طراحی و تولید کنیم.

به گفته وی، برای این منظور بازاریان و توزیع‌کنندگان فعالی درایران داریم که دقیقا بازار را تحت نظر داشته و نیاز بازار رابه‌مااطلاع می‌دهند.

وی بازار ایران را بازاری مصرفی و قدرتمند برای کالاهای چینی دانست و افزود: کالاهای چینی عرضه شده به بازار ایران طبق سلایق خانواده‌های ایرانی است.

وی با اشاره به اینکه مبلمان ایرانی در دنیا شناخته‌شده نیست، افزود:
اطلاع رسانی و تبلیغات از کالاهای ایرانی در نقاط مختلف دنیا و بازارهای خارجی مشاهده نمی‌شود.

منبع : ایرنا
خبر قبلخبر بعد
آموزش ويولن، سلفژ، تنظيم و آهنگ سازي
سايت ساز كارا - ابزار طراحي سايت
بنياد نيكوكاري رايحه
نرم افزار مديريت ارتباط با مشتري - KARACRM
دستگاه حضور و غياب
دستگاه حضور و غياب ارزان
نرم ا فزار انبارداري
دستگاه حضور و غياب
نرم افزار CRM
قفل كابينتي - استخري
نرم افزار مدرسه
دستگيره اثرانگشتي - كارتي
دستگاه كنترل تردد
طراحي سايت
گيت ورود و خروج
نرم افزار حضور و غياب تحت وب
اپ موبايل حضور و غياب