سفیر الجزایر در این همایش با اشاره به توانمندیهای بالقوه و وجود زمینههای فراوان توسعه روابط میان دو کشور، خواستار مشارکت فعالتر بخش خصوصی در انجام پروژههای عمرانی و زیرساختی در این کشور شد.
"دراگی محمدالامین" ادامه داد: تشکیل شورای مشترک اقتصادی زمینه مساعدی برای گسترش روابط اقتصادی میان تهران و الجزیره است.
سفیر الجزایر در تهران سپس به برنامههای پنجساله دولت الجزایر و اختصاص 60 میلیارد دلار جهت خصوصیسازی اشاره کرد و افزود: رشد و توسعه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور، بازسازی زیرساختها، سدسازی و رفع مشکلات مسکن از برنامههای اصلاحی دولت الجزایر در عرصه اقتصاد است.
وی افزود: در راستای اصلاحات اقتصادی، قانون بانکی کشور اصلاح شده و بر همین اساس بانکهای خصوصی سایر کشورها از جمله ایران میتوانند در فعالیت های بانکی این کشور حضوری فعال داشته باشند.
به گفه سفیر الجزایر دو کشور طی چهار سال گذشته 30 موافقتنامه همکاری مشترک را به امضا رساندهاند.
وی در ادامه از خصوصیسازی 400 شرکت الجزایری طی سالهای 2003 تاکنون خبر داد و گفت: مشکلات اقتصادی موجود الجزایر زیاد است و دولت برای رفع این مسائل بیش از پیش تلاش میکند.
"محمدالامین" افزود: راه تجارت و بازرگانی در الجزایر برای خارجیها باز است و در این میان شوراهای مشترک میتوانند با درایت خاص خود مشکلات و موانع را از سر راه بردارند.
وی همچنین گفت: به علت آنکه خطوط کشتیرانی در الجزایر خصوصی هستند تا مسیری برای آنها دارای سوددهی لازم نباشد، آن ارتباط برقرار نمیکند.
سفیر الجزایر در تهران در پایان پیشنهاد داد که همایشهای اقتصادی در خصوص توانمندیهای بالقوه اقتصادی الجزایر به شکل تخصصی برگزار شود تا سرمایهگذاران بتوانند موقعیت خود را به نحو درست و کامل ارزیابی کنند.
در ادامه این همایش معاون بینالملل اتاق ایران بر رفع مشکلات اقتصادی میان دو کشور تاکید کرد.
"فریدون انتظاری" با بیان اینکه بسیاری از مشکلات دو طرف به دولتهای متبوع بازمیگردد، یکی از اصلیترین مشکلات را نبود روابط بانکی بین دو کشور دانست و افزود: این وضعیت سبب افزایش هزینهها تا 15 درصد شده است.
وی ضعف ارتباطات تلفنی، تلفن همراه و نبود زمانبندی مشترک حرکت خطوط کشتیرانی الجزایر را از مشکلات دیگر بازرگانی ایران دانست.
معاون بینالملل اتاق ایران در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه اختصاصی ایران و الجزایر از 30 فروردین تا چهارم اردیبهشت ماه سال آینده ، گفت: هم اکنون ایرانیان برای سرمایهگذاری در پروژههای سیمان، گچ و خودروسازی، مفتولات آهنی و راهسازی با طرفهای الجزایری وارد مذاکره شدهاند که شورای مشترک بازرگانی دو کشور به طور جدی این مذاکرات را پیگیری میکند.
در ادامه این همایش کاردار سفارت ایران در الجزایر با اشاره به وجود زمینههای مساعد مشارکت بخش خصوصی در فعالیتهای خدمات فنی و مهندسی در الجزایر، گفت: وجود منابع فراوان نفت و گاز شرایط مناسبی را برای تعاملات بیشتر روابط دو کشور ایجاد کرده است.
"امیرعلی امام جمعه شهیدی" با بیان اینکه هم اکنون شرکتهای اروپایی و آمریکایی در الجزایر فعالیتهای گسترده اقتصادی دارند، افزود: عضویت دو کشور در اوپک شرایط مناسبی برای مشارکت در همکاریهای صنعتی و فنی ایجاد میکند.
وی در پایان تمایل الجزایر به واردات محصولات غذایی و تولیدی را مورد توجه قرار داد و افزود: هم اکنون زمینه مساعد مشارکت بخش خصوصی برای ساخت کارخانهها یا واحدهای صنعتی تولید مواد غذایی در الجزایز فراهم است.
|