این نمایشگاه با حضور بیش از 110 شرکت داخلی و خارجی در بخش هتلداری و تجهیزات وابسته در فضایی به وسعت 10 هزار متر مربع در محل دایمی نمایشگاههای بین المللی کیش شروع به کار کرد که تا هفتم بهمن ماه ادامه خواهد داشت .
در این نمایشگاه که در کنار جامعهی و اتحادیههای هتلداری شور، شرکت هتلهای زنجیرهای پارس و پارسیان، رزرواسیونها، شرکتهای هتلداری و تجهیزات وابسته این صنعت همچون تجهیزات شیرآلات بهداشتی، انواع مبلمان، سرویس آشپزخانه صنعتی، خدمات گردشگری و سایر محصولات خود را عرضه کردند .
نمایندگی و کشورهای خارجی بیشتر در قالب تجهیزات وابسته هتلی در این نمایشگاه حاضر شدهاند و محصولات خود را به هتل داران ارایه میدهند .
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری؛ پس از افتتاح این نمایشگاه به بازدید از غرفهها پرداخت و با مسوولان آنها گفت وگو و محصولات آنها را نظاره کرد .
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در گشایش نمایشگاه بینالمللی هتلداری و تجهیزات وابسته گفت: صنعت گردشگری زمانی به رونق میرسدکه در مدار مدیریت، اصلاحاتی انجام شود و ابتدا باید از خودمان شروع کنیم.
به گزارش خبرنگار گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسفندیار رحیم مشایی در مراسم افتتاحیهی نمایشگاه بینالمللی هتلداری و تجهیزات وابسته در کیش، مدیریت را مهمترین مشکل صنعت گردشگری دانست و تاکید کرد: این بخش به توجه سرمایهگذاری، سیاستگذاری برخورد علمی حرفهای محتاج است .
وی افزود: مدیریت در این بخش اشراف لازم را برای دیدی مستمر ندارد و هر کس دراین حوزه حرف خود را میزند .
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ابراز کرد: علیرغم تحولات پدید آمده در کشور هنوز باور عمیق ملی که به عزمی اجرایی ومدیریتی تبدیل شده است، وجود ندارد و این باور باید در همهی بخشهای جامعه آشکار برجسته نمایان شود .
وی ابراز کرد: درمیان فعالان این حوزه نیز این باور نهادینه نشده و اگر امروز کسی برای ساخت هتل اقدام میکند ممکن است انگیزهی اقتصادی او اول باشد .
معاون رییس جمهور ادامه داد: هتل داری به عنوان یکی از حلقههای مهم سلسلهای است که در صورت فعال شدن همهی بخشها میتواند به نتایج شگرفی منجر شود که در آن شاهد رونق واقعی و مورد انتظار در صنعت گردشگری خواهیم بود .
وی افزود: برای این که این مساله اتفاق افتد باید توجه علمی، حرفهای و کارشناسی صورت گیرد و با خروج از دایرهی شعار و برنامه ریزی اجرایی در همهی بخشها با شناخت نقاط قوت، ظرفیتها و نواقص، نقاط ضعف را مرتفع کرد .
مشایی تصریح کرد: اگرچه در سالهای اخیر آهسته به سوی هدف ارزشمند حرکت کردهایم، ولی این حرکت به هیچ وجه شایسته نبوده و مورد قبول دولت و ملت نیز نیست .
وی با بیان این که گردشگری در عرصهی رقابت جهانی قرار دارد، گفت: باید برنامهریزی دقیقی داشته باشیم چرا که با اقدامات کم عمق و کند نمیتوان به نتایج مطلوب در زمان دست یافت .
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: رسیدن به نقطهی مورد نظر زمانی توفیق محسوب میشود که طی برنامهای زمانی معین صورت گیرد. در غیر این صورت حرکت همراه با از دست دادن فرصتهای ارزشمندی همراه است که خسارت ناشی از آن به هیچ وجه قابل جبران نیست.
وی در ادامه گفت: در این فضا امکان تحلیل و بررسی همهی مسائل وجود ندارد، ولی با مسوولیتی که آگاهانه انتخاب شده تاکید میکنم، تا زمانی که یک باور برای رسیدن به هدف ملی در کشورها پدید نیاید، دستیابی به توفیق و نیل به هدف امکان پذیر نیست .
مشایی با اشاره به اینکه عزم و باور ملی به گردشگری انکارناپذیر است، اظهار کرد: اگرچه در سالهای اخیر افزایش اطلاعات مسوولان از ظرفیتهای حوزه گردشگری که در بیان و اقدامات نمایندگان مجلس ظهور کرده و مواضعی که دولتمردان اظهار میکنند، این نوید را میدهد که ماشین گردشگری کشورمان استارت خورده و با دندهی یک آغاز به کار کرده است، ولی راه درازی تا شرایطی که آیندهی این صنعت را تضمین دهد و جدی کند، باقی مانده است .
وی با اشاره به منابع و ظرفیتهای کشور که آن را در سطح بین الملللی ممتاز کرده است، تصریح کرد: ایران به لحاظ منابع و ظرفیتها ممتاز است، ولی از نظر محصول و تولید در ردههای پایین جدول قرار دارد که با کنار هم قرار دادن آنها، نتایج تلخی را باید شجاعانه به عنوان استنباط عمومی اعلام کنیم .
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ابراز کرد: نمیدانیم با داشتن این منابع حاصل نشدن نتیجهی مطلوب، قابل تحلیل است و باید بر آن تحیلی یافت .
وی ادامه داد: بحث بخش دولتی و خصوصی همواره مطرح است و بخش خصوصی نیز هنوز در میان این بخش به خوبی مفهوم نشده و با نگاه زودگذر به بهرههای شخصی نمیتوان مفهوم این بخش را در جامعه تحقق داد .
معاون رییس جمهور گفت: برای راه اندازی و ایجاد فضای لازم برای جهش در کشور این بخش آماده نیست و این مساله در دولت نیز کمرنگ تر است .
وی اذعان داشت: عزم دولت نهم در ادامهی تلاشهای دولت گذشته است که عرصهی را به جدیت دنبال کند و برای این منظور ابتدا باید از خودمان شروع کنیم .
مشایی با بیان این که بسیاری از افراد دربارهی این حوزهی اطلاعات کافی و مستندی ندارد، افزود: این افراد گمان میکنند اگر این صنعت به خصوص در بخش گردشگری خارجی رونق یابد چه اتفاقی روی میدهد و این موضوع تنها به اشراف نداشتن این افراد درحوزهی توریسم باز میگردد .
وی تاکید کرد: تا این مشکل حل نشود با آن مواجه خواهیم بود، این مساله باید در حین اجرا برطرف شود و مبانی این حرکت در دولت نهم از بعد نظری کاملا مشخص است .
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: حرکت دولت در جهت توسعهی گردشگری حرکتی مبتنی بر مبانی است و چون وجود دارد به عنوان مسوول اول کشور در بخش گردشگری میگویم، آیندهی توریسم کشور کاملا روشن است.
وی افزود: هر چند مشکلاتی وجود دارد، ولی غیر قابل حل نیست و حتی رفع موانع از مسیر توسعهی گردشگری با توجه به نگاه دولت، آسان است و اتفاق خواهد افتاد .
مشایی با اشاره به صدور ویزای 15 روزه برای گردشگران خارجی، اظهار کرد: این طرح گامی در جهت تسهیل ورود گردشگر خارجی به کشور بود که یکی از برنامه مطلوب دولت است .
وی خاطر نشان کرد: امروزه حضور گردشگر در هر کشوری نماد امنیت آن منطقه است که این دیدگاه برخلاف شرایط سیاسی گذشتهی ایران است .
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: اصلاح را باید از خودمان شروع کنیم و سازمان نیز اصلاحات مهمی مبتنی بر نگاههای اساسی آغاز کرده که به سمت حرکت عالمانه و عادلانه پیش میرود .
وی با بیان این که بخش خصوصی و دولتی یک پیکرند ویکدیگر را دنبال میکنند، ابراز کرد: تصدی را در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به صفر تنظیم کردهایم وبه سمتی حرکت میکنیم که به هیچ وجه رقابت را با بخش خصوصی ادامه نمیدهیم و در زمینه ارایه تسهیلات نیز گامهایی برداشته شده است .
معاون رییس جمهور ادامه داد: در مجلس قوانین مطلوبی در زمینه گردشگری به تصویب رسیده که برای ارایه حداکثر خدمات، آمادگی لازم را داریم .
وی با اشاره به منابع بسیار کشور و درکنار آن مشکلات مدیریتی خاطر نشان کرد: هم اکنون برای استفادهی مطلوب از سرمایهگذاریها آمادگی لازم را نداریم، چرا که نظام مدیریتی برای این عرصهی مهم تدبیر نیافته است .
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: عزم ومدیریت کشور برای اصلاح خود است که باید اتفاق افتد و با افزایش دانش نسبت به ظرفیتهای این حوزه عزم ملی را برای بهره گیری از این توانمندیها به کار بریم.
مشایی در پایان اعلام آمادگی کرد که با وجود اطلاعات کافی در زمینه هتلداری گامهای جدیتری در زمان سازی تسهیلات، حل مشکلات، ارایهی خدمات بهتر، افزایش استاندارد سازی تاسیسات و خدمات رسانی برداشته شود تا این صنعت رونق بگیرد .
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش همایشهای تخصصی در کیش گردشگری تجاری را رونق میبخشد تعداد گردشگران ورودی به جزیره در افق طرح جامع به سه میلیون نفر می رسد.
مدیر عامل سازمان منطقهی آزاد کیش اعلام کرد: با ساخت و تکمیل بیمارستان بزرگ این جزیره، شرایط لازم برای جذب توریست سلامت فراهم میشود.
به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، مهندس شایسته در مراسم افتتاحیهی نمایشگاهی بین المللی هتلداری و تجهیزات وابسته درکیش، با بیان این که سازمان منطقهی آزاد کیش تلاش میکند برای متنوع کردن بازارگردشگری کیش و جذب گردشگران با اهداف مختلف اقدام کند، تصریح کرد: با ساخت این بیمارستان و اجرای طرح مذکور، پیشبینی میشود جزیرهی کیش به مرکز مهم بهداشتی ودرمانی در منطقه تبدیل شود .
وی اظهار کرد: افزایش داد وستدهای تجاری، ایجاد بورس نفت و سایر کالاهای صادراتی کشور و همچنین برگزاری نمایشگاهها و همایشهای تخصصی در جزیرهی کیش نیز رونق گردشگری تجاری را موجب میشود .
رییس هیات مدیرهی سازمان منطقهی آزاد کیش، افزود: در طرح جامع گردشگری کیش به دیگر گروههای از جمله ورزش، تفریحات، خرید و همایشها نیز توجه خاص شده است.
وی با اشاره به این که جزیرهی کیش یکی از زیباترین جزیرههای مرجانی دنیا است، گفت: گردشگری یکی از راهبردهای اصلی برنامهی توسعه این جزیره زیبا است و در طرح جامع آن که با چشم انداز 20 ساله تدوین شده و به تصوب شورای عالی شهرسازی نیز رسید است، گردشگری نقش عمده داشته و هتل داری به عنوان پیکره اصلی این بخش مورد توجه قرار گرفته است .
شایسته با بیان اینکه کیش هم اکنون با در اختیار داشتن 60 هتل و 9 هزار تخت، هشت درصد از ظرفیت اقامتی کشور را در خود جای داده است، اظهار کرد: بر اساس برآوردهای به عمل آمده تعداد گردشگران ورودی به کیش از رقم حدود 800 هزار نفر در حال حاضر به سه میلیون نفر در افق طرح جامع افزایش خواهد یافت که برای تامین محل اقامت و تسهیلات لازم اقدام میشود .
وی افزود: به منظور تامین محل اقامت و ایجاد تسهیلات لازم برای گردشگران احداث هتلهای جدید، مرمت و بازسازی هتلهای موجود، تربیت نیروی انسانی کارآمد و بکار گیری تجهیزات لازم و ارتقای سطح ارایهی خدمات دردستور کارقرار دارد که به این ترتیب تعداد هتلهای موجود به 90 هتل افزایش خواهد یافت .
مدیر عامل سازمان منطقهی آزاد کیش ادامه داد: پیشبینی شده که تعداد تخت در خانههای دوم نیز از 20 هزار تخت موجود به 45 هزار تخت و تعداد صندلی رستوران ها به 25 هزار صندلی افزایش یابد .
وی با بیان این که گسترش فناوری اطلاعات نقش موثری در توسعهی صنعت توریسم دارد، گفت: یکی از بخشهای عمده طرح جامع کیش به IT اختصاص یافته است، بر اساس این طرح که در سه مرحله اجرا میشود بستر لازم مخابراتی از طریق شبکهی فیبر نوری وسیستمهای بی سیم ایجاد میشود و امکان انتقال دادهها با استانداردهای بین المللی میسر می شود.
رییس هیات مدیرهی سازمان منطقهی آزاد کیش گردشگری را یکی از محورهای اساسی توسعهی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دانست و خاطر نشان کرد: این صنعت رو به رشد در اقتصاد کشورها از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و سالانه صدها میلیارد دلار عاید کشورها میکند .
وی ابراز کرد: رقابت در حوزهی گردشگری بسیار فشرده است و کشورها میکوشند با ارایه خدمات بهتر رضایت مشتریان خود را جلب کرده و در نتیجه سهم بیشتری از این بازار عظیم به دست آورند .
مدیر عامل سازمان منطقهی آزاد کیش تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه های تخصصی و همایش های علمی در معرفی بازار گردشگری، آشنایی با توانمندیهای کشور، شناخت فناوریهای روز دنیا، چگونگی ارتقای کیفی و کمی خدمات گردشگری، و از همه مهمتر تحکیم نقش و جایگاه هتلداری که از اهداف این نمایشگاه است، کمک موثری میکند .
وی با اشاره به نمایشگاه بین المللی هتل داری و تجهیزات وابسته خاطر نشان کرد: بیش از 110 شرکت داخلی و نمایندگیهای خارجی در فضایی به وسعت 10 هزار متر مربع محصولات و خدمات خود را مانند تجهیزات هتل ،شیرآلات بهداشتی، انواع مبلمان، چینی آلات، سرویس آشپزخانه صنعتی و خدمات گردشگری و سایر محصولات و خدمات مرتبط عرضه کردهاند .
شایسته در پایان گفت: جذب و حمایت از سرمایههای داخلی و خارجی پشتیبانی از بخش خصوصی و تعامل با آن در سیاستگذاری امور مربوطه، گسترش فناوری اطلاعات، تسهیل مقررات، تسریع گردش امور، و توسعهی زیر شاخههای مورد نیاز از مهم ترین سیاستهای مدیریتی سازمان در توسعهی بخش گردشگری جزیره کیش است تا نمادی از عظمت ایران اسلامیدر منطقهی خلیج فارس به نمایش گذاشته شود . |