در نمایشگاه که برای اولین بار به مدت پنج روز دایر است، ورود صرفا برای دست اندرکاران بخش طلا و جواهر و زیور آلات و ساعت و اشیای تزئینی آزاد میباشد.
نمایشگاه در 5 سالن بزرگ سرپوشیده در زمینی به وسعت 50 هزار متر مربع در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی استانبول (اکسپو سنتر) برپا شده است.
این نمایشگاه که حدود 10 سال است بطور مرتب و هر سال دوبار در فصلهای بهار و تابستان برگزار میشود، جایگاه خوبی در دنیا کسب کرده و ازنظر حجم تجارت یکی از پنج نمایشگاه بزرگ در زمینه تخصصی خود میباشد.
امسال برای اولین بار هنگ کنگ، هندوستان، تایلند اسپانیا، برزیل و رژیم صهیونیستی اسراییل غرفههای خاص خودرا تشکیل دادهاند.
درنمایشگاه تابستان گذشته، بیش از 25 هزار نفر از ترکیه وحدود سه هزار خریدار خارجی از این نمایشگاه بازدید کردند.
دربیست ودومین نمایشگاه استانبول، سنگهای قیمتی مانند الماس و برلیان، سنگهای تزئینی، مروارید، وسایل تزئینی نقرهای، سنگهای نیمه قیمتی ومصنوعی ساعت، ماشین آلات ویژه این بخش، تجهیزات و لوازم ویترینی برای جواهر فروشان، سامانه -های ویژه جواهر فروشان و تجهیزات امنیتی در فروشگاههای جواهر فروشی به معرض نمایش گذاشته شدهاست.
بخش زرگری ترکیه که در سالهای اخیر از توسعه خوبی برخوردار بوده، به صورت یکی از بخشهای مهم اقتصادی این کشور در آمده است و مرکز سنتی آن "کاپالی چارشی" (بازار بزرگ سرپوشیده استانبول) که ازبزرگترین بازارهای طلای خاورمیانه است، قرار دارد.
برای تبیین رشد سریع این بخش در اقتصاد ترکیه باید گفت: ترکیه در سال گذشته بعداز چین و آمریکا، در ردیف سومین کشور بزرگ مصرفکننده طلا قرار گرفت.
صادرات طلاجات ترکیه از حدود 30 تن در دو دهه اخیر به 140 تن در سال گذشته رسید و حجم فروش این بخش نیز به 6/5 میلیارد دلار و صادرات طلاجات و زیورآلات این کشور نیز به بیش از یک میلیارد دلار رسید.
ترکیه بعداز ایتالیا، در ردیف دومین کشور بزرگ صادرکننده طلاجات و زیور آلات و بعداز ایتالیا و هنودستان در ردیف سومین کشور بزرگ تولید کننده طلاجات و زیور آلات قرار دارد.
بخش طلاسازی و زرگری ترکیه بین یک الی 5/1 در صد کل نیروی کار این کشور را که بیش از 200 هزار نفر را شامل میشود، جذب کرده است.
|