حسینیراد عضو هیات علمی دانشگاه تهران است و با توجه به مصوبه هیات دولت که به شکل همزمان تصدی دو شغل دولتی را نمیتوانست در اختیار داشته باشد لذا ماندن در صحنه دانشگاه و اشتغال به کار تدریس را بر عهدهدار بودن ریاست مرکز هنرهای تجسمی ترجیح داد.
وی که چشم امید به برپایی دوسالانههای هنری در پاییز امسال به عنوان اولویت برنامهای خود در عرصه هنرهای تجسمی داشت، بدون ارایه چشماندازی روشنی از نحوه مدیریت این رویدادها، از ریاست مرکز هنرهای تجسمی کنارهگیری کرد.
برپایی دوسالانههای هنری از مهمترین رخدادهای هنری کشور است که مرکز هنرهای تجسمی متولی آن است.
این دوسالانهها در کشور به شکل سنتی با تفکیک حوزههای مختلف مانند نقاشی، گرافیک ، عکاسی ، سفال و کاریکاتور بر گزار میشود.
استمرار و برگزاری منظم این دوسالانهها در تاریخ مشخص سبب طراوت فضای هنری کشور و افزایش خلاقیت هنری به شکل عمومی میشود.
با این وجود گفته میشود مرکز هنرهای تجسمی در زمان مدیریت سابق در زمینه برگزاری دوسالانههای هنری، ناموفق عمل کرده است که برای نمونه میتوان به به تعویق در برگزاری دوسالانه نقاشی که از جمله دوسالانههای مهم هنری کشور به شمار میرود، اشاره کرد.
به عقیده کارشناسان، این تاخیر به دنبال اجرای سیاستهای مدیریتی مرکز هنرهای تجسمی و بر اساس سلیقه شخصی صورت گرفت.
حسینیراد پیشتر در مورد برپایی دوسالانههای هنری گفت که با رایزنی انجام شده با مسئولان موسسه فرهنگی وهنری صبا، برنامه دوسالانههای هنری در پاییز 85 برگزار میشود.
براساس برنامه مدیریت سابق مرکز هنرهای تجسمی قراربود دوسالانههای نقاشی ونگارگری با یکدیگر و دوسالانههای گرافیک و عکاسی نیزهمزمان با هم برگزار شوند.
به اعتقاد صاحبنظران، برگزاری همزمان چند دوسالانه مستقل با یکدیگر بار مالی مضاعف در زمان معین بر مرکز هنرهای تجسمی تحمیل خواهد کرد.
برنامه برپایی همزمان دوسالانهها در حالی طراحی شده بود که پرداختهای مالی مرکز هنرهای تجسمی در طول سال گذشته با تعویق همراه بوده است و هنرمندان و مراکز مختلف از این مرکز طلبکاربودند.
از سوی دیگر موزه هنرهای معاصر تهران که در خلال سالهای گذشته با برگزاری منظم و مرتب نمایشگاههای هنری، از موقعیت ممتاز و مهمی در عرصه هنرهای تجسمی برخوردار شده بود، در طول ماههای اخیر با رکود و خمودی روبهرو شده بود.
موزه هنرهای معاصر تهران در این ایام به برپایی نمایشگاه " جنبش هنر مدرن، مجموعه آثار هنرمندان ایرانی" پرداخت اما نتوانست برنامه نمایشگاهی خود را براساس زمانبندی اعلام شده پیش ببرد و برپایی نمایشگاهی از عکاسی معاصر کشور با ماهها تاخیر برپا شد.
برخی از هنرمندان و صاحب نظران بر این باورند که مجموعه رخدادهای مورد اشاره عامل رکود و بیتحرکی هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی کشور در طول ماه های اخیر بوده است.
"صادق تبریزی" از بنیانگذاران مکتب سقاخانه و خط ونقاشی کشور دراینباره میگوید که اقتصاد هنر کشور در شرایط کنونی با رکود روبهرو شدهو برای خروج از این بحران خواستار برگزاری نمایشگاه فروش بزرگ هنری سال است.
هرچند به باور صاحب نظران، با وجود برپایی این نمایشگاه در شرایطی که عرصه هنرهای تجسمی با عدم ثبات در مدیریت روبهرو است، مشکلات فراوانی بوجود خواهد آمد.
اعتقاد به سکوت و سکون عرصه هنرهای تجسمی در مدت یادشده از دامنهی وسیع در بین هنرمندان بر خورداراست به گونهای که "حسین خسروجردی"هنرمند عرصه تجسمی دراینباره معتقد است که سال گذشته رخداد مهمی در عرصه هنرهای تجسمی صورت نگرفته و سکون حاکم براین عرصه، رنگی غنی به خود گرفته است.
وی گفت: استمرار چنین وضعی در عرصه هنرهای تجسمی زمینه توقف فعالیت بسیاری از هنرمندان را فراهم میکند.
خسروجردی، ایجاد بستر ارتباطات بینالمللی و شرکت در رویدادهای مهم داخلی و خارجی را از زیر بناهای مهم هنری کشور خواند و گفت: موزه هنرهای معاصر به عنوان یکی از مهمترین نهادهای فعال دراین عرصه، مدت هاست که نمایشگاه جدیدی برگزار نکرده و ارتباط بینالمللی هنرمندان نیز در طول ماههای گذشته قطع شده است.
این هنرمند، تحمیل چنین شرایطی بر عرصه هنرهای تجسمی را ناخوشایند توصیف کرد و افزود: دراین شرایط بسیاری از هنرمندان انگیزه خود برای تولید و خلق آثار تجسمی را از دست میدهند و هنر کشور دچار رخوت و رکود میشود.
کارشناسان عرصه هنرهای تجسمی بر این باورند که کارکرد یک مدرس در عرصه آموزشهای دانشگاهی به معنای توانایی فرد در مقامهای اجرایی نبودهو داشتن تخصص آموزشی با دانش مدیریتی و اجرایی متفاوت است.
تصدی کرسی ریاست مرکز هنرهای تجسمی علاوه بر حساسیتها بسیار در جامعه هنری بهتواناییهای ویژه فردی و بهرهگیری از تخصص و دانش مدیریتی - اجرایی نیاز دارد. |