در این نمایشگاه بیش از 55 شرکت تولیدی از سراسر کشور و چندین نمایندگی خارجی به مدت پنج روز تولیدات خود را به نمایش گذاشتهاند .
سرکنسول عربستان سعودی در مشهد و مسوولان شرکتهای آب و فاضلاب کشور در این مراسم شرکت کردند .
در این نمایشگاه که همزمان با هفته صرفهجویی در مصرف آب از چهارم تا هفتم تیرماه در محل نمایشگاههای بینالمللی مشهد دایر است، آخرین تجهیزات و امکانات در زمینه پمپ، الکتروموتور، کالیبراسیون، فیلتراسیون و تجهیزات آزمایشگاهی به نمایش گذاشته شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در مراسم افتتاح نمایشگاه گفت: تقارن برگزاری این نمایشگاه با هفته صرفهجویی آب فرصتی است تا ضمن شناخت منزلت آب ، استفاده صحیح از تکنولوژی در استحصال و تامین آب را یادآور باشیم.
مهندس مهدی جمشیدی افزود: تا پیش از ورود تکنولوژی پمپاژ و حفاری به کشور، پیشینیان ما با مدیریت آبهای سطحی و زیرزمینی که شاهکار آن قنات "قبصه گناباد" با دو هزار سال قدمت است ، در حفظ منابع آبی در این مرز و بوم نهایت تلاش را داشتند.
وی افزود: اما طی 50 سال گذشته با استفاده نادرست از تکنولوژی پمپاژ و حفاری به جان منابع آبی کشور افتادیم و چهها که بر سر سفرههای آب زیر زمینی نیاوردیم.
به گفته وی، بدین ترتیب با حفر هزاران چاه مجاز و غیر مجاز امروز با پدیدههایی نظیر دشتهایی با بیلان منفی و آلودگی آبهای زیرزمینی روبرو هستیم.
مهندس جمشیدی افزود: در این رابطه میتوان گفت که استحصال آب از دشت مشهد که طی 40 سال گذشته، حداکثر با 20 متر حفاری قابل برداشت بود،اکنون نیاز به حفاری با اعماق بیش از 150 تا حتی 300 متر دارد.
وی بیان کرد: از سوی دیگر با مصرف بیرویه آب و هدر رفت آن در شبکههای توزیع بر حفظ این مایه حیاتی پیش از پیش بیتوجه بودیم.
وی افزود: هماکنون سرانه آب شرب بهداشتی در شهرهای ییلاقی " طرقبه و شاندیز" مشهد بیش از 300 لیتر در شبانهروز است و این یک مشکل بزرگ در هدر رفت منابع آبی ما است.
وی مدیریت مصرف بهینه آب، دریافت نرخ واقعی آب و جایگزینی پساب فاضلاب به جای آب شرب در مصارف کشاورزی و جلوگیری از هدر رفت آن را از جمله راهکارهای مبارزه با بحران آب در کشور ذکر کرد.
|