ناصر خانبازی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: 17 درصد از فرش دستبافت تولیدی کشور و 15 درصد از فرش دستباف صادراتی کشور در استان فارس تولید میشود.
وی اظهار داشت:استان فارس با تولید سالانه یک میلیون مترمربع فرش دستبافت شامل قالی، گلیم و جاجیم، سالانه حدود 80 میلیون دلار از صادرات این محصول درآمد ایجاد میکند.
رییس اداره فرش سازمان بازرگانی استان فارس گفت: استفاده از رنگ گیاهی، استفاده از طرحهای سنتی و بافت متوازن از جمله ویژگیهای فرش دستبافت فارس میباشد که در بازار جهانی مورد استقبال قرار گرفته است.
خانبازی افزود:اکنون 55 کارگاه رنگرزی گیاهی در این استان فعال است و با مشارکت مدیریت صنایع دستی و سازمان جهاد کشاورزی فارس، این رویکرد به طور مستمر در فرش دستبافت فارس احیا و ترویج میشود.
وی اظهار داشت: طرح فرش دستبافت این استان نیز در نوع خود کم نظیر است و اکنون بسیاری از کشورهای تولیدکننده سعی میکنند طرح فارس را تقلید کنند.
وی افزود: کشورهای هند، پاکستان و چین که در سالهای اخیر در بازارهای جهانی فرش حضور یافتهاند، فرشهای تولیدی خود را با طرح فرش فارس به بازار عرضه میکنند در حالیکه فرش این کشورها هیچگاه کیفیت و زیبایی فرش فارس را ندارد.
رییس اداره فرش سازمان بازرگانی استان فارس گفت: برای احیای طرحهایی که در معرض فراموش شدن قرار دارد، جشنواره طرح و نقش دستبافتهای فارس 16 مرداد ماه امسال در شیراز برگزار میشود.
وی افزود: دراین جشنواره، 173 طراح فرش از سراسر کشور، 327 طرح و نقش فرش ارائه کردهاند که 100 طرح برتر در قالب یک نمایشگاه در معرض دید عموم قرار میگیرد.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را ارتقای وضعیت طرح و نقش فرش دستبافت، شناسایی طرحهای نوین، معرفی طراحان جوان،احیای طرحهایی که درمعرض فراموشی قرار دارد و آشنایی با سبکهای مختلف طراحی فرش در استان فارس ذکر کرد. |