English | فارسی | عربی 
   ParsTradeShow تماس با   ParsTradeShow صفحه نخست   ParsTradeShow راهنمای استفاده از
 
  صفحه نخست   فهرست شرکتها   نمايشگاهها   نگارخانه ها   اخبار   درباره ما  
ورود اعضا  ثبت نام
 
 

بازگشت به صفحه فهرست اخبار
 دولت درراستای مقابله با تحریم‌ها و استفاده از ظرفیت‌های داخلی مصوب کرد؛
 اخبار سال

 گروههای خبری
استانی
خارجی
صنعتی
فرهنگی
هنری
 
۰۹ خرداد ۱۳۸۹
70 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت تا پایان دولت دهم

دولت به منظور تحقق اهداف سند چشم‌انداز و برنامه پنجم در بخش نفت و در راستای مقابله با تحریم‌ها و رویکرد جدید وزارت نفت در بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی برای تأمین مالی پروژه‌ها، در مصوباتی، نحوه اختصاص و تأمین بیش از ‌70 میلیارد دلار اعتبار برای توسعه صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی کشور را تعیین کرد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، بر اساس تصمیمات نمایندگان ویژه رییس‌جمهور در امور نفت، بیش از ‌18میلیارد دلار اعتبار و تسهیلات برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های نفتی، حدود ‌22 میلیارد دلار برای توسعه ظرفیت پالایشگاهی کشور، ‌22میلیارد دلار برای طرح‌های پتروشیمی و حدود ‌8 میلیارد دلار نیز برای توسعه طرح‌های گازی اختصاص خواهد یافت.

طبق تصمیم نمایندگان ویژه رییس‌جمهور در امور نفت، مبلغ ‌16میلیارد و ‌40میلیون دلار اعتبار از محل تسهیلات صندوق انرژی (کنسرسیوم بانک‌ها به رهبری بانک ملت) برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های اولویت‌دار شرکت ملی نفت و شرکت ملی پالایش و پخش اختصاص خواهد یافت.

تعداد طرح‌های شرکت ملی نفت که از تسهیلات فوق برخوردار خواهند شد ‌23 طرح و برای شرکت پالایش و پخش ‌8 طرح است که طبق این مصوبه ‌6/13میلیارد دلار آن برای طرح‌های شرکت ملی نفت و مابقی برای طرح‌های شرکت ملی پالایش و پخش اختصاص خواهد یافت.

طبق تصمیم دیگر نمایندگان ویژه رییس‌جمهور در امور نفت، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و شرکت ملی نفت مجموعا ‌106هزار و ‌860 میلیارد ریال از محل منابع داخلی خود برای طرح‌های توسعه، بهینه‌سازی و افزایش ظرفیت تولید ‌5 پالایشگاه تهران، لاوان، آبادان، اراک و اصفهان اختصاص خواهند داد.

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی همین طور موظف شد از محل منابع داخلی خود نسبت به تامین مالی احداث ‌7 پالایشگاه جدید در شیراز، تبریز، گلستان، آبادان، کرمانشاه، بندرعباس و میعانات گازی خلیج فارس با سرمایه‌گذاری به میزان ‌20 درصد از کل طرح به مبلغ بیش از ‌42 هزار میلیارد ریال اقدام کند. حجم کل سرمایه‌گذاری مورد نیاز این پالایشگاه‌ها که طی سال‌های ‌86 و ‌87 احداث آنها آغاز شده ‌210هزار میلیارد ریال است که مابقی آن از سوی بخش خصوصی تامین می‌شود.

فقط با راه‌اندازی ‌3 پالایشگاه‌ از موارد فوق، ظرفیت پالایشگاهی کشور بیش از ‌600 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

بر اساس یکی دیگر از تصمیمات نمایندگان ویژه رییس‌جمهور در امور نفت، وزارت نفت مجاز شد برای توسعه فازهای باقی‌مانده پارس جنوبی طی ‌35ماه، تا سقف ‌5/4 میلیارد دلار نسبت به انعقاد قرارداد با ترک تشریفات مناقصه، اقدام کند.

به ازای تسریع در اتمام طرح‌ به صورت قطعی مبلغ ‌50 میلیون دلار در هر ماه تشویقی تعلق خواهد گرفت و به ازای تاخیر نیز معادل این رقم جریمه تعلق می‌گیرد.

با اجرای این طرح، ظرفیت تولید گاز تصفیه شده ‌50 میلیون مترمکعب در روز و تولید میعانات گازی ‌80 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

علاوه بر این، ظرفیت بازیافت گاز اتان یک میلیون تن در سال، گاز مایع یک میلیون تن در سال و گوگرد ‌400 تن در روز افزایش پیدا خواهد کرد.

طبق تصمیم دیگر نمایندگان ویژه رییس‌جمهور در امور نفت، اعتبار بیش از ‌2/30 میلیارد دلاری نیز از محل تسهیلات بانک صادرات برای توسعه طرح‌های نفتی، گازی، پالایشی و پتروشیمی اختصاص خواهد یافت.

از این رقم، حدود ‌5/4 میلیارد دلار برای ‌4 طرح شرکت ملی نفت، ‌1/3میلیارد دلار برای ‌2 طرح شرکت ملی گاز، ‌3/5 میلیارد دلار برای ‌8 طرح شرکت ملی پالایش و پخش و بیش از‌3/17 میلیارد دلار نیز برای اجرای ‌22 طرح شرکت ملی پتروشیمی اختصاص خواهد یافت.

بر اساس سایر مصوبات نمایندگان ویژه رییس‌جمهور در امور نفت، سرمایه‌گذاری در طرح شرکت پتروشیمی پارس به بیش از ‌10 هزار و ‌210 میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.

همچنین شرکت ملی صنایع پتروشیمی مجاز به سرمایه‌گذاری ارزی معادل بیش از ‌8/2 میلیارد دلار در اجرای طرح مبین ‌2 در پتروشیمی دماوند شد.

افزون بر این، سرمایه‌گذاری در طرح آروماتیک چهارم شرکت پتروشیمی برزویه نیز به حدود ‌8 هزار میلیارد ریال افزایش یافت.

همچنین اعتباراتی شامل ‌38 میلیارد ریال برای توسعه شرکت پتروشیمی تبریز، ‌180میلیارد ریال برای توسعه پتروشیمی شیراز، ‌250 میلیارد ریال برای طرح‌های توسعه پتروشیمی بوعلی سینا، ‌640 میلیارد ریال برای توسعه پتروشیمی بندر امام خمینی (ره)، ‌550 میلیارد ریال برای توسعه پتروشیمی برزویه، ‌4 هزار و‌460 میلیارد ریال اعتبار برای احداث خط انتقال آبادان - اهواز - اراک - ری، ‌898 میلیون دلار برای تامین سهم سرمایه‌گذاری شرکت ملی پالایش و پخش ایران به منظور احداث پالایشگاه کداح در مالزی، ‌360 میلیارد ریال برای احداث خطوط لوله انتقال نفت خام و فراورده‌های نفتی به کشورهای همسایه و ‌820 میلیارد ریال نیز برای توسعه پالایشگاه گاز ایلام اختصاص یافت.

زمان خاتمه طرح‌های فوق‌الذکر طی سال‌های ‌1389 تا پایان فعالیت دولت دهم تعیین شده است که باتوجه به تامین اعتبار صورت گرفته، با اجرای این طرح‌ها ظرفیت کشور در تولید نفت خام، گاز طبیعی، میعانات گازی، پالایش، متان، اتان، گاز مایع و گوگرد و محصولات پتروشیمی و همینطور جمع‌آوری گازهای همراه افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا خواهد کرد.

این مصوبات در تاریخ ‌2/ ‌3/ ‌1389 توسط محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.

جزئیات بیشتر این تصمیمات و اعتبار اختصاص یافته به هر یک از طرح‌های موردنظر بزودی در پایگاه اطلاع رسانی دولت منتشر خواهد شد.

منبع : ایسنا
خبر قبلخبر بعد
آموزش ويولن، سلفژ، تنظيم و آهنگ سازي
سايت ساز كارا - ابزار طراحي سايت
بنياد نيكوكاري رايحه
نرم افزار مديريت ارتباط با مشتري - KARACRM
دستگاه حضور و غياب
دستگاه حضور و غياب ارزان
نرم ا فزار انبارداري
دستگاه حضور و غياب
نرم افزار CRM
قفل كابينتي - استخري
نرم افزار مدرسه
دستگيره اثرانگشتي - كارتي
دستگاه كنترل تردد
طراحي سايت
گيت ورود و خروج
نرم افزار حضور و غياب تحت وب
اپ موبايل حضور و غياب