در این نمایشگاه بالغ بر 400 قطعه از لباسهای محلی ، دستبافتههای سنتی شامل گلیچ، گلیم، نمد، جاجیم و پارچههای قلمکار توسط شرکتهای تعاونی صنایع دستی شاهرود و هنرآموزان مرکزآموزش صنایع دستی این شهرستان در معرض تماشای بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
مدیر صنایع دستی استان سمنان در حاشیه افتتاح این نمایشگاه درگفت و گو با ایرنا ایجاد انگیزه در تولیدکنندگان و مصرفکنندگان محصولات صنایع دستی را از مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه دانست.
"سید کمال موسوی" ریشهیابی مهاجرت اقوام گوناگون به استان و بررسی شیوه زندگی گذشتگان را نیز از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه اعلام کرد.
به گفته وی این مدیریت توسعه وترویج کمی و کیفی صنایع دستی را به عنوان مهمترین سیاست سازمان صنایع دستی کشور در استان سمنان دنبال و در این راه آموزش این صنعت را بهترین ابزار تلقی میکند.
وی با اشاره بهاینکه آموزش لازم و کافی این صنعت نیاز بهاعتبارات متناسب دارد تخصیص 5 میلیارد ریال اعتبار را درسال جاری برای چهارشهرستان شاهرود دامغان، گرمسار و سمنان با 14 مرکز آموزش ناکافی ارزیابی کرد.
"موسوی" ارزش ریالی تولیدات صنایع دستی استان سمنان را در 9 ماهه امسال 12میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: در همین مدت بالغ بر600 هزار دلار محصولات صنایع دستی استان شامل سفال، سرامیک، گلیم، منبت، معرق و صنایع تلفیقی به خارج از کشور صادر شده است.
وی از برگزاری نمایشگاه صنایع دستی منطقهای با شرکت استانهای مازندران، گلستان، قم و سمنان درشاهرود و بزرگترین نمایشگاهسفال و سرامیک کشور در سمنان در اسفندماه امسال خبر داد و گفت: در بهمن ماه نیز همایش پژوهشی پارچه قلمکار با شرکت استانهای سمنان و اصفهان در دامغان برگزار میشود.
در استان سمنان بالغ بر شش هزار صنعتگر در 54 رشته صنایع دستی اشتغال دارند و تعداد کارگاههای تولیدی این صنایع دراستان 150 واحد است و در 14مرکز آموزش صنایع دستی این استان نیز یکهزار و 800 هنرآموز در 28 رشته توسط 25 مربی آموزشهای لازم را فرا میگیرند.
نمایشگاه تخصصی گلیم و نمد تا روز 20 دی ماه جاری همه روزه صبح و عصر در محل سالن اداره آموزش و پرورش شاهرود برای بازدید علاقهمندان دایر است.