در این مراسم مدیراجرایی پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی مبلمان و دکوراسیون منزل و اداری ایران گفت: صنعت بهرهبرداری از چوب با هدف تولید فرآوردههای مورد نیاز بشر در مقاطع مختلف تاریخ با پیشرفتها و جهشهای علمی و تکنولوژیک انسان، هماهنگ و همراه شده است.
"علیرضا عباسی" افزود: امروزه ارزش تولیدات انواع مبلمان چوبی جهان در سال 2005 به رقم 200 میلیارد دلار و ارزش تولیدات انواع مبلمان غیرچوبی در همین سال به رقم 40 میلیارد دلار رسیده است که جمع ارزش تولید جهانی انواع مبلمان در سال 2005 رقم 240 میلیارد دلار میباشد.
وی اظهارداشت: در این حال رشد 36 درصدی ارزش مبادلات تجاری مبلمان در جهان در تولید 10 ساله گذشته که حدود دهدرصد بالا تر از میانگین رشد سالانه ارزش تجارت جهانی است، صنعت مبلمان را به جایگاه بزرگترین شاخه از صنایع سبک در دنیا ارتقا دادهاست.
وی ادامه داد: این آمار و ارقام ضمن تبیین جایگاه مهم صنعت چوب و مبلمان دراقتصاد جهانی به خوبی بیانگر این امر است که هرچند در طول سالیان گذشته، استفاده از مواد اولیهای نظیر انواع فلزات،شیشه،فایبرگلاس و پلاستیک برای تولید مبلمان رواج یافته، اما این امرهیچ گاه نتوانسته جایگاه چوب را به عنوان ماده اولیه اصلی مورد استفاده برای تولید مبلمان دکوراسیون و معماری داخلی تحت الشعاع قراردهد.
عباسی افزود: طبق آمار رسمی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد( یونیدو)ارزش سالیانه تجارت بینالمللی مبلمان در سال 2000 به رقم 57 میلیارد دلار رسید و پیش بینی آن برای سال 2005 رقم 77 میلیارد دلار بوده است.
در این خصوص در عرصه جدید اقتصاد ایران ،آینده از آن اصنافی است که قدرتمندترین تشکلها و متناسبترین پیوند را در میان تشکلهای خود دارند وی گفت: افزایش بیرویه واردات مبلمان خارجی و سیر نزولی صادرات مبلمان ایران که در طی چند سال اخیر رخ داده به طور قطع در خور و شایسته صنعت مبلمان ایران نیست زیرا پتانسیل صنعت مبلمان ایران با در اختیار داشتن بیش از 50 هزار واحد صنفی و 8/7 درصد از نیروهای کار کشور بسیار فراتر از وضع کنونی است.
به دنبال این امر مقدمات برگزاری سالانه سمینار علمی کاربردی ارتقای صنعت چوب و مبلمان ایران با هدف حضور در بازارهای جهانی از سال آینده فراهم شده است.