" لیو جن تانگ " عصر دوشنبه در گردهمایی بررسی همکاریهای اقتصادی ایران و چین با بیان اینکه سال گذشته ایران و چین به بهترین سطح بازرگانی رسیدند، گفت:چین در سال 2004 میلادی بیش از یک میلیارد دلار کالاهای غیرنفتی از ایران وارد کرد که این میزان به بیش از دو میلیارد دلار در سال 2005 رسید.
وی با اشاره به این که چین یکی از کشورهایی است که بیشترین کالاهای غیرنفتی را از ایران وارد کرده است، افزود: در زمینه اجرای پروژهها نیز دو کشور به موفقیتهای جدیدی دست یافتند به طوری که سال گذشته 38 قرارداد پروژه پیمانکاری در زمینههای مختلف بین دو کشور به امضا رسید.
وی اضافه کرد: همچنین ملاقات مقامهای عالیرتبه وزارت نفت دو کشور و مسئولان شرکتهای نفت و گاز سبب پیشبرد همکاری همه جانبه دو کشور در صنایع بالادستی ، میانی و پایین دستی صنعت نفت و گاز شد.
" تانگ " گفت: سفارت چین امیدوار است که اتاق بازرگانی دو کشور همچنان هماهنگی لازم را داشته باشند و شرکتهای طرفین از قوانین قراردادها پیروی کرده و کیفیت کالا را به شدت کنترل کنند.
وی افزود: بانکها باید طبق مقررات بازرگانی بینالمللی عمل کنند و گمرکات نیز تشریفات ترخیص را تا حد امکان سادهتر کنند و خدمات خود را برای برای پیشرفت آتی بازرگانی دو کشور به صورت مطلوب انجام دهند.
سفیر چین در ایران تصریح کرد: با آنکه سطح روابط بازرگانی کنونی دو کشور مرهون موفقیتهای بزرگ گشته، اما با روابط حسنه سیاسی دو کشور و توان بازار بزرگ یکدیگر تا اندازه زیادی وفق ندارد .
وی گفت: مسایل موجود در بازرگانی دو جانبه چین و ایران در مقایسه با فرصت بزرگ بازرگانی و هدف مهم مشترک دو کشور ناچیز است. باید با نظر به آینده، فعالانه و به طور سازنده مسایل موجود در بازرگانی دو کشور حل و فصل شود.
وی افزود: سفارت چین مانند گذشته نقش پل را برای هر دو طرف ایفا میکند و به حل و فصل مشکلات میپردازد و تلاش دارد تا با هماهنگی یکدیگر و با استفاده از نقاط قوت هر دو طرف ، روابط اقتصادی و بازرگانی دو جانبه را بیش از پیش توسعه دهد و باب جدیدی را در همکاری بازرگانی و اقتصادی دو کشور بگشاید.
" تانگ " گفت: امسال سیزدهمین جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی، علمی و فنی ایران و چین در تهران برپا خواهد شد. همچنین ماه سپتامبر دومین دوره نمایشگاه کالاهای چین برگزار خواهد شد که همزمان با آن سومین گردهمایی اقتصادی و بازرگانی چین و ایران برگزار میشود.