"بهنام آزاد" وابسته فرهنگی ایران در استانبول در مراسم گشایش این نمایشگاه گفت: "آنچه بر شاخه تنومند هنرهای اسلامی در سرزمینهای اسلامی بویژه ایران و ترکیه میدرخشد، هنر خوشنویسی است."
آزاد گفت: "ایرانیان هنر خوشنویسی را به درجهای از کمال و زیبایی رساندند که عربها، صاحبان اصلی خط را شگفتی زده ساختند و نه تنها از لحاظ زیبایی نویسی که با دگرگون ساختن آن و ابتکار در شیوه نگارش، توانستند انواع دیگر خط علاوه بر آنچه مرسوم بود، بیافزایند."
وی افزود: "هنر خط یکی از ابزارهای ارتباط میان ملل و عامل نزدیکی و دوستی میان آنها است."
نمایشگاه مشترک خطاطی ایران و ترکیه با شعار "یک هنر و دو فرهنگ" و هدف تعمیق روابط بین دو ملت و دولت ایران و ترکیه بر پا شده است.
در این مراسم استاد "گرجستانی" از خوشنویسان معاصر کشورمان به توضیحاتی در مورد منشا هنر خوشنویسی، نقش هنرمندان ایرانی در خلق خطوط و رواج این هنر در سایر کشورهای اسلامی ارائه داد.
به گفته گرجستانی، خوشنویسان ترکیه بعد از ایرانیان مروج بزرگ هنر خوشنویسی بودهاند.
وی در ادامه به تروریج و تقویت خوشنویسی پی از پیروزی انقلاب اسلامی و گسترش این هنر از طریق انجمن خوشنویسی در سراسر کشورمان اشاره کرد.
"فواد باشار" یکی از اساتید هنر خوشنویسی ترکیه نیز در این مراسم در مورد روابط دیرینه دو ملت ایران و ترکیه از طریق هنر خطاطی، تاریخ هنر خطاطی در ترکیه و تحولات آن در دوران معاصر سخن گفت.
در این نمایشگاه که از 10 تا 21 بهمن ماه در سالن نمایشگاه متروی استانبول بر پا است، بیش از 100 اثر از فواد باشار و "توران سوگیلی" هنرمندان مشهور ترکیه و گرجستانی و "فریوسفی" هنرمندان ایرانی به معرض نمایش گذاشته شده است.