آثار برجسته 7 هزار سال تمدن بزرگ و عظیم ایران در نمایشگاهی تحت عنوان "شکوه پرشیا" در کشور ژاپن به نمایش درمیآیند.
این نمایشگاه یک ساله با همکاری موسسه توای، آساهی شیمبون و موزه ملی ایران و با حمایت سفارت ایران در توکیو برگزار میشود.
کارگر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در توکیو درباره نمایشگاه "شکوه پرشیا" گفت: حدود دو سال است که کار بر روی این نمایشگاه شروع شده است که این مساله شامل انتخاب موضوع نمایشگاه، انتخاب اشیاء ، قیمتگذاری برای بیمه، عکاسی اشیاء و بسته بندی بوده است.
کارگر با بیان اینکه این برای اولین بار در بیش از سی سال گذشته است که چنین نمایشگاهی در ژاپن برگزار میشود، گفت: در این نمایشگاه تلاش شده است که اشیایی از هزاره پنجم پیش از میلاد تا پایان دوره ساسانی به نمایش درآید تا بتواند بخشی از شکوه تمدن ایران باستان را معرفی نماید.
رییس موزه ملی ایران افزود: ژاپنیها برای فراهم کردن زمینههای برگزاری این نمایشگاه حداقل 15 سفر به ایران داشتهاند.
وی با بیان اینکه که تمامی هزینههای این نمایشگاه توسط ژاپنیها پرداخت شده است ، گفت: علاوه بر این آنان 300 هزار دلار نیز به ایران میدهند.
کارگر اضافه کرد: دستاندرکاران برگزاری این نمایشگاه، موفقیت این نمایشگاه را موفقت خودشان قلمداد میکنند و براین اساس با بسیج امکانات زیادی از جمله با استفاده از شبکههای خبری تلاش کردهاند، افکار عمومی در ژاپن را نسبت به ابعاد آن آگاه سازند.
وی درباره اهداف ژاپنیها از صرف سرمایه زیاد برای برگزاریاین نمایشگاه گفت: این بهای است که این سیستم برای بالابردن سطح آگاهیهای فرهنگی تاریخی مردم پرداخت میکند چرا که رشد و ارتقای سطح فرهنگی جزیی از توسعه یافتگی شمرده میشود.
کارگر اضافه کرد: دستاندرکاران نمایشگاه شکوه پرشیا در ضمن امیدوارند که برگزاری این نمایشگاه سبب گسترش همکاریهای فرهنگی دو کشور و نیز موجب تعامل بیشتر مردم ژاپن و ایران شود.
وی گفت: برآورد ژاپنیها این است که نمایشگاه میتواند شمار گردشگران ژاپنی به کشور ایران را به 20 برابر افزایش دهد.
رییس موزه ملی ایران همچنین در این گفت وگو گفت: تاکنون در کشورهایی چون اتریش، آلمان، بلژیک، سوییس، پرتغال و کرواسی نمایشگاههای هفت هزار سال تمدن ایران برگزار شده است.
وی افزود: نمایشگاه تمدن امپراتوری هخامنشی نیز بدنبال برگزاری در انگلیس هم اینک در حال برگزاری در کشور اسپانیا میباشد.
کارگر اضافه کرد: در سال آینده نیز قرار است نمایشگاه مربوط به تمدن صفویه در موزه لوور فرانسه و نمایشگاه "ایران نمادی از پردیس" در مکزیک برگزار شود.
رییس موزه ملی ایران گفت: ما بدنبال این هستیم که دریچه جدیدی را به روی مردم جهان باز کنیم که آنان بتوانند از طریق میراث فرهنگی و آثار تمدنی به شناخت حقیقی از فرهنگ و تمدنی ایران برسند.
کارگر افزود: اگر بتوانیم در مردم جهان این شناخت حقیقی را ایجاد کنیم دوستی پایداری میان آنان و ملت ایران ایجاد خواهد شد.
رییس موزه ملی ایران همچنین گفت که در جریان سفرش به ژاپن که از روز دوشنبه گذشته شروع شد، دیدارهایی با مدیران شرکت توای و آساهی شیمبون، داشته است.
گفتنی است در نمایشگاه یکساله شکوه پرشیا قرار است دویست شی ارزشمند تاریخی به نمایش گذاشته شود.
نمایشگاه شکوه پرشیا به مدت دوماه از اول آگوست(دهم مردادماه) تا اول اکتبر (نهم مهرماه) در موزه هنرمتروپلیتن توکیو برگزار خواهد شد.
بدنبال آن این نمایشگاه قرار است به ترتیب در موزههای شهرهای کیوتو، ساپورو، فوکواوکا و اوساکا برگزار شود.
هزینههای برگزاری این نمایشگاه بزرگ تماما از سوی موسسه "توای" که یک موسسه بزرگ فیلمسازی در ژاپن میباشد و نیزآساهی شیمبون پرداخت شده است. |