پرویز تناولی، شیرین نشاط، فرهاد مشیری و فرخنده شاهرودی از جمله هنرمندان ایرانی هستند که نمونههایی از آثار خود را در نمایشگاه "خط در هنر" در این موزه به نمایش گذاردهاند.
"نیل مک گرگور" مدیر موزه بریتانیا نمایش این آثار را اقدامی بیسابقه در اروپا معرفی کرد.
وی در سخنانی پیش از افتتاح نمایشگاه گفت: آثار هنرمندان معاصر خاورمیانه نشان میدهد که واقعیتهای بسیاری را میتوان درباره این منطقه به جهان منعکس کرد که به اخبار مطبوعات و تلویزیون محدود نمیشود.
خانم "ونشیا پورتر" از مسوولان موزه بریتانیا و مجری این نمایشگاه پس از افتتاح آن در گفت وگو با خبرنگار ایرنا آثار هنرمندان ایرانی را نسبت به دیگران "متمایز" توصیف کرد.
پورتر گفت: تصویرگری تشیع که از قرن شانزدهم به بعد با به تصویر کشیدن عناصر سنتی در ایران آغاز شد، نهضتی را راه انداخت که آن را از دیگر آثار هنری در خاورمیانه متمایز کرده است.
وی همچنین استقبال هنرمندان ایرانی از هنر عکاسی و کاربرد خط در این هنر را حرکتی قابل توجه دانست.
نمایشگاه خط در هنر در چهار بخش "نگارش مقدس"، "ادبیات و هنر"، "بازسازی واژه" و "هویت، تاریخ و سیاست" تقسیمبندی شده است.
چهار اثر حجمی نشاندهنده واژه "هیچ" اثر "پرویز تناولی" مجسمهساز و هنرمند مشهور ایرانی که در بخش ورودی این نمایشگاه قرار داده شد، توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب کرده است.
تناولی در مصاحبه با ایرنا در حاشیه این نمایشگاه گفت: ایرانیان با ایجاد "مکتب سقاخانه" بنیانگذار استفاده خط در هنر هستند.
وی با مهم توصیف کردن موضوع نمایشگاه خط در هنر گفت: بهتر بود با توجه به پیشگامی کشورمان در این هنر، این نمایشگاه ابتدا در ایران برگزار میشد.
همچنین فرخنده شاهرودی هنرمند ایرانی مقیم آلمان در این گفت وگو ابراز امیدواری کرد، با نمایش آثار این نمایشگاه در ایران، هنرمندان و دوستداران هنر در کشورمان بتوانند از نزدیک با آثار جهانیان در حوزه خط در هنر آشنا شوند.
آثار هنرمندان معاصر خاورمیانه که با موضوع "خط در هنر" گردآوری شده است، تا 11 شهریورماه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میگیرد.
|