" بهزاد امیری"، به مناسبت روز جهانی صنایع دستی ، رتبه پیشین استان در زمینه صنایع دستی را 19 اعلام و افزود: این تغییر و تحولات که نسبت به سالهای گذشته بیشتر نمود یافته به دنبال اجرای طرحهای آموزشی بوده است.
وی اظهارداشت: پیشینه و قدمت صنایع دستی خوزستان درکنار تنوع آن باعث شده که محصولات فراونی در این زمینه تولید شود و دراستان بیش از 60 مورد صنایع دستی شناسایی شده که تنوع مواد اولیه از مهمترین دلایل این امر می باشد.
امیری گفت: تنوع فرهنگی و وجود عشایر کوچ رو که حافظان اصلی صنایع دستی هستند و وجود اقلیمهای مختلف در منطقه از دیگر عوامل بقای صنایع دستی خوزستان است.
مدیر صنایع دستی خوزستان برپایی دورههای آموزشی در شهرهایی که متقاضیان بیشتری نسبت به استانهای دیگر دارد را دراولویت این مجموعه دانست وافزود: شهرستانهای بهبهان ، دزفول و شوشتر از جمله این شهرستانها بودهاند.
وی بااشاره به اینکه هم اکنون حدود300 واحد آموزشی با مجوز صنایع دستی خوزستان دراستان فعال هستند و چند واحد نیز به صورت خانگی فعالیت دارند انجام پروژههای تحقیقاتی را مورد تاکید قرارداد وافزود: امسال شش پروژه تحقیقاتی توسط این مدیریت تعریف شده است.
امیری اضافه کرد: این پروژهها بیشتر درباره بررسی توانمندیها، بازار صنایع دستی و دلایل منسوخ شدن برخی رشتههای صنایع دستی، ترویج علاقه مندی متقاضیان و ایجاد مراکز صنایع دستی دراستان میباشند که برای اجرای آنها به 200 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیر صنایع دستی خوزستان برگزاری نمایشگاههای متعدد دراستان در سالهای گذشته را در رشد این صنعت تاثیرگذار دانست و گفت: در سالجاری 63 صنعتگر خوزستانی در نمایشگاه کشوری که از تاریخ 20 تا26 خرداد ماه جاری در تهران برگزار میشود حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه افزایش تولید باعث افزایش صادرات صنایع دستی استان شده است، یادآور شد: سال گذشته بیش از یک میلیون و 135 هزار دلار صادرات صنایع دستی از استان صورت گرفت.
امیری، مهمترین تولیدات صنایع دستی استان شامل کپو، احرامی بافی، قالی محلی، حصیر، محرق ، خراطی، نساجی سنتی، گلیم، عبا، گیوه، ورشو ، معرق، گبه و تولیدات عشایری برشمرد و گفت: بالغ بر 16 هزار صنعتگر خوزستانی توسط صنایع دستی شناسایی شده و دارای کارت صنعتگری میباشند.
بیستم خرداد (دهم ژوئن) به عنوان روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است. |