به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، یکی از صادرکنندگان کشور در این نشست گفت: اعتماد دولت به صادرکنندگان یکی از راههای توسعه صادرات است که باید تحقق پیدا کند.
"راهب" افزود: تاکنون هر سازمانی که در کشور برای توسعه صادرات به وجود آمده به جای کمک به امر صادرات، بیشتر چوب لای چرخ صادرات گذاشته است.
وی با قدردانی از رئیس سازمان توسعه تجارت ایران به علت حضور در این نشست، اظهار داشت: اگر کارخانهها محلی را برای ارزیابی کالا در کارخانه تعبیه کنند و گمرک نیز ماموری برای ارزیابی کالا به محل بفرستد، به طور قطع یکی از مشکلات پیش روی صادرات از میان برداشته خواهد شد.
وی گفت: برای تولید و صادرات، تسهیلات بانکی موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: بارها اعلام شده است که به تولیدکنندگان وام کم بهره داده میشود که ما تا امروز نتوانستهایم از این تسهیلات استفاده کنیم.
"فرخزاد" یکی دیگر از صادرکنندگان در این نشست، گفت: صادرات از تولید آغاز میشود و در فرآیند صادرات باید عارضهیابی و معلوم شود کجای کار مشکل دارد.
بهگفته وی، اگر از راهبرد کشورهای پیشرفته در امر صادرات کپی برداری شود، میتوان به نقاظ ضعف در این بخش دست یافت.
"عزیزالله مقصودی" صادرکننده نمونه پلاستیک و ملامین نیز گفت: در زمان حاضر، تولید در کشور که زیربنای صادرات است، مشکل مالی دارد و چنانچه پول ارزان به بخشهای تولیدی اختصاص پیدا نکند، وضع تولید در آینده بدتر خواهد شد.
"مصطفی درخشان پرست"یکی دیگر از صادرکنندگان نیز در این نشست به پرداخت نشدن یارانههای نمایشگاهی اشاره کرد و افزود: یارانه نمایشگاه "دموتکس" آلمان هنوز به صادرکنندگان پرداخت نشده و همین موضوع، سبب ضرر و زیان صادرکنندگان شده است.
"محمد مرادی" صادرکننده دیگری، گفت: برای تایید اسناد تجاری محصول صادراتی، ارگانهای دیگر بیش از اندازه وقت صادرکننده را میگیرند.
وی افزود: اگر ما دنبال ارتقا کیفیت کالاهای خود در بازارهای جهانی هستیم، باید حتما یک سیستم نظارتی روی توزیع و توزیعکننده داشته باشیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این نشست، مشکلات صادرات را به سه دسته نظیر "تولید محصولات"، "بازاریابی و تشکیل نمایشگاه برای عرضه کالاهای ایرانی، بستهبندی و شناسایی بازار" و "پشتیبانی از تولید و صادرات" تقسیم بندی کرد.
"مهدی غضنفری" افزود: پشتیبانی از تولید و صادرات به عواملی نظیر بانک ها، حمل و نقل، ایجاد خطوط اعتباری، گمرک، جوایز صادراتی و ... نیاز دارد.
وی در پایان اظهار داشت: سازمان توسعه تجارت ایران در بازاریابی و پشتیبانی از تولید و صادرات مسئولیت مستقیم دارد و در این زمینه اقدام های لازم را برای تسهیل در امر صادرات صورت داده است. |