"سید جلالالدین بصام" افزود : در صنعت فرش دستباف یک میلیون و 450 هزار نفر اعم از بافنده ، رنگرز ، طراح، تاجر و دیگر عوامل مشغول کار هستند.
وی در حاشیه بازدید از مراحل تولید بزرگترین فرش جهان در نیشابور که به تازگی انجام شد به خبرگزای جمهوری اسلامی گفت : اگر بتوانیم میزان مصرف داخلی را به دو میلیون متر مربع برسانیم، موفق میشوییم سطح اشتغال در این رشته را حفظ کنیم.
مدیر عامل شرکت سهامی فرش اظهار داشت: به همین منظور و در راستای فرهنگ سازی ، برنامههایی از جمله برگزاری جشنواره فرهنگی هنری "باغ گره" انجام خواهد شد.
وی گفت: این جشنواره از نهم تا شانزدهم مرداد ماه در قم، کاشان، نایین، اصفهان و اراک برگزار میشود.
بصام افزود: در این جشنواره از طراحان حرفهای و مبتدی، دعوت شده تا در فضایی هنری با یکدیگر به رقابت بپردازند.
وی بیان کرد: در شهریور ماه نیز پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی تخصصی و صادراتی فرش در تهران برگزار و در آن برای نخستین بار به حرف جانبی اجازه دایر کردن غرفه داده خواهد شد.
وی گفت : گردشگرانی از کشورهای عربی، آمریکا، اروپا و ژاپن دعوت شدهاند تا به ایران بیایند و با کمک تورهای سیاحتی، به شهرهای ایران که در زمینه قالیبافی شهرت زیادی دارند، سفر کنند.
سومین اقدام در زمینه فرنگسازی، مسابقه "نگاه میبافد" است که وی به آن، اشاره داشت.
بصام اظهار داشت: در این مسابقه دانشآموزان مقاطع دبستان،راهنمایی و دبیرستان در رشته طراحی قالی به رقابت برمیخیزند که از میان آنها بهترین طرحها را روی گبه خواهیم بافت.
وی افزود: در کنار این اقدامات، با همکاری سفارتخانههای جمهوری اسلامی و نیز رایزنها و وابستگان بازرگانی، مذاکراتی صورت گرفته تا در کنار فعالیت های سازمانی خود، فرش دست بافت ایرانی را معرفی کنند.
بصام گفت : هماکنون دو پایگاه صادراتی، در هامبورگ و امارات متحده عربی داریم و با دولت عربستان هم وارد صحبت شدهایم.
وی با بیان اینکه سیاست شرکت سهامی فرش برای افزایش تولید آن است که بر تعداد متقاضیان بیافزاید، افزود: در همین ارتباط طرح معاوضه فرش را امسال اجرا کردیم.
وی اضافه کرد: در طرح معاوضه فرش دستی با ماشینی حدود هفت میلیون متر مربع فرش دست بافت فروش رفت و در مقابل 50 میلیون مترمربع فرش ماشینی خریداری شد.
مدیرعامل شرکت سهامی فرش شرایط معیشتی بافندگان فرش دستی را سخت توصیف کرد و افزود: بر حسب سن و میزان کار انجام شده، غالبا بافندگان بین 200 هزار تا یک میلیون و 500 هزار ریال دستمزد میگیرند.
وی گفت : مشکل بافندگان محدود به حقوقشان نیست بلکه باید اقدامات رفاهی نیز صورت گیرد.
بصام اظهار داشت: بر همین اساس از امسال بافندگان فرش دستی میتوانند با پرداخت ماهانه صد هزار ریال توسط مرکز ملی فرش ایران خود را بیمه نمایند.
مدیرعامل شرکت سهامی فرش ادامه داد: مهمترین مشکل ما در زمینه صادرات فرش ، قیمت پایین آن در بازارهای جهانی است.
وی اظهار داشت: به نظر میرسد رغبت عمومی برای حمایت از این صنعت بزرگ وجود ندارد و مجلس شورای اسلامی باید در این خصوص اقدامات کلانی که منجر به ایجاد تحولاتی در زیر ساختهای تولید و صادرات شود، انجام دهد. |