رحیم مشایی در این دیدار در محل سفارت ایران در توکیو، به تشریح ویژگیهای گردشگری ایران پرداخت و گفت: وجود یک میلیون اثر تاریخی شناخته شده سبب شده است که ایران کانون و مقصدی بسیار خوب برای گردشگران خارجی درآید.
وی همچنین برگزاری نمایشگاه شکوه پرشیا در ژاپن را یک فرصت بسیار خوب برای توسعه روابط و مراودات دو کشور در زمینههایی چون فرهنگی و گردشگری برشمرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران با اشاره به روابط و مناسبات طولانی ایران و ژاپن بویژه در زمینههای فرهنگی تصریح کرد که هیچگونه مانع و مشکلی دراین روابط تاکنون وجود نداشته واین مولفه سبب شده است که دو کشور بیش از پیش به هم نزدیک شوند.
وی در سخنانش با تشریح سیاستهای دولت جمهوریاسلامی ایران در زمینه صنعت گردشگری گفت کهدولت ایران در این راستا درصدد است که زمینههای مراودات بیشتر گردشگری با سایر کشورها از جمله ژاپن توسعه بخشد.
رحیم مشایی همچنین بااشاره به دیدارهایش با مقامات ژاپن از جمله رییس "جاتا" گفت که تشکیل کمیته گردشگری و تاسیس یک شرکت خصوصی مشترک از سوی شرکتهای گردشگری خصوصی ایرانی و ژاپنی از جمله پیشنهادهایی بوده است که در جریان این دیدارها مطرح کرده که مورد استقبال قرار گرفته است.
برخی از رییسان شرکتهای گردشگری ژاپن نیز در این دیدار که در محل سفارت ایران صورت گرفت، ابراز امیدواری کردند که روابط گردشگری دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.
آنان با اشاره به تجارب خود در جریان سفرشان به ایران، عنوان کردند که ایران بدلیل جاذبههای گردشگریش هماینک یکی از کشورهایی است که ژاپنیهابرای مسافرت به آن علاقهمندی خود را ابراز میدارند.
محسن طلایی سفیر ایران در ژاپن نیز دراین دیدار که حدود 30 تن از رییسان شرکتهای گردشگری حضور داشتند با اشاره به روابط بسیار خوب تهران و توکیو، بر آمادگی سفارت ایران برای پیشبرد مراودات گردشگری میان دو کشور تصریح کرد.
وی همچنین از برگزاری نمایشگاه شکوه پرشیا در ژاپن به عنوان یک فرصت خوب برای توسعه روابط فرهنگی و گردشگری میان ایران و ژاپن یاد کرد.
دربهای نمایشگاه "شکوه پرشیا" که در آن آثار برجسته 7 هزار ساله تمدن به نمایش گذاشته شده است، روز سهشنبه بر روی عموم باز شد.
در این نمایشگاه که در محل موزه متروپولیتن توکیو برگزار میشود دویست و چهار شئی ارزشمند تاریخی به نمایش گذاشته شده است.
اشیاء به نمایش گذاشته در این نمایشگاه برجا مانده از هزاره پنجم پیش از میلاد تا پایان دوره ساسانی میباشند.
این نمایشگاه که با همکاری موسسه توای، آساهی شیمبون و موزه ملی ایران و با حمایت سفارت ایران در توکیو برگزار میشود قرار است در پنج شهر ژاپن به مدت حدود یکسال برگزار شود.
بر اساس جدول کاری ارایه شده، نمایشگاه شکوه پرشیا به مدت دو ماه از اول آگوست (دهم مرداد ماه) تا اول اکتبر (نهم مهرماه) در موزه هنر متروپلیتن توکیو برگزار خواهد شد.
بدنبال آن، این نمایشگاه قرار است به ترتیب در موزههای شهرهای کیوتو، ساپورو، فوکواوکا و اوساکا برگزار شود.
دستاندرکاران بخش گردشگری دو کشور امیدوارند که این نمایشگاه بتواند سبب جذب بیشتر گردشگران ژاپنی به ایران شود.
برآورد صورت گرفته حاکی از آن است که روزانه بین 8 تا ده هزار نفر از این نمایشگاه دیدار خواهند کرد. |