رییس سازمان بورس اوراق بهادار با تاکید بر اینکه باید به ابزارهای تامین مالی در کشور توجه جدی شود گفت: هم اکنون پتانسیلهای اقتصادی خوبی در کشور وجود دارد و امکان سرمایهگذاری نیز به خوبی فراهم است و تنها باید به دنبال ساز و کارهایی برای تامین مالی پروژهها باشیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایسنا، صالحآبادی در دومین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران با بیان اینکه بر اساس سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی شرکتهای بزرگ دولتی در حال واگذاری هستند و دولت نیز اجازه سرمایهگذاری در پروژههای چندانی را ندارد بر لزوم تقویت سازو کارهایی برای به کارگیری بخش خصوصی در پروژهها تاکید و خاطر نشان کرد: هم اکنون قانون بازار اوراق بهادار در کشور بستر قانونی برای اجرای نظام تامین مالی را فراهم کرده است.
او ادامه داد: در بند 21 ماده 1 این قانون به موضوع ابزارهای مالی جدید اشاره شده و در بند 4 ماده 4 آن مرجع تصویب ابزارهای مالی جدید مشخص شده است، بنابراین ما با استفاده از این قانون میتوانیم ابزارهای مختلفی را برای تامین نظام مالی طراحی کنیم.
وی بروز مشکل مالیاتی هنگام طراحی ابزارهای مالی جدید را از موانع موجود بر سر راه این کار خواند و با بیان اینکه در قانون مالیاتها برای ابزارهای جدید چیزی پیش بینی نشده است گفت: البته لایحهای توسط دولت در این زمینه پیشنهاد و مجلس آن را تصویب کرد که بر اساس این قانون که به توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید در راستای سیاستهای کلی اصل 44 موسوم است همه ابزارهای جدید مالی از انواع مالیاتها معافند.
صالحآبادی در ادامه به ابزارهای مالی موجود در کشور اشاره و با بیان اینکه هماکنون اوراق مشارکت نیز به هنگام نقل و انتقال در بازار ثانویه از پرداخت مالیات معافند گفت: میتوان گفت از حیث قانونی بستر لازم برای توسعه ابزارهای مالی در کشور به بهترین شکل فراهم است و تنها سوال این است که به چه روشی گروههایی که میخواهند تامین مالی کنند باید این اقدام را انجام بدهند.
رییس سازمان بورس اوراق بهادار با بیان اینکه میتوانیم برای این کار از شرکتهای تامین سرمایه و یا کارگزاریهایی که دارای مجوز مشاور عرضه هستند استفاده کرد گفت: دیگر ابزار موجود در کشور سهام و حق تقدم آن است به طوری که در سال جاری تا پایان دی ماه مجموع افزایش سرمایهها و تاسیس شرکتهای سهامی عام 2600 میلیارد تومان بوده است.
وی افزود: در حوزه اوراق مشارکت نیز به عنوان ابزار مالی دیگر در سال جاری 750 میلیارد تومان اوراق منتشر شده است. همچنین صکوک اجاره نیز در حال تهیه ساز و کار اجرایی است و سال آینده منتشر خواهد شد.
او ابزار فیوچر را نیز از دیگر روشهای تامین مالی برای پوشش ریسک معاملات دانست و افزود: رقم مربوط به این ابزار تاکنون 1200 میلیارد ریال بوده است.
صالح آبادی از ایجاد امکان دیگری برای خرید سهام شرکتهای دانشبنیان در بازار سوم فرابورس خبر داد و افزود: در حال حاضر کمیته فقهی در سازمان بورس تشکل شده که ابزار مالی طراحی شده را بررسی و در صورت تایید شرعی به شورای بورس ارجاع خواهد داد. |