سازمان میراث فرهنگی و گردشگری روابط خود را در حوزههای میراث فرهنگی و گردشگری با دیگر کشورها از جمله آلمان گسترش میدهد.
به گزارش گروه دریافت خبر ، حمید بقایی دربارهی حضور در نمایشگاه گردشگری ITB 2010 و دیدارهای خود گفت: غرفهی ایران در نمایشگاه ITB (برلین) نسبت به سال گذشته حدود 100 متر افزایش متراژ داشت و با توجه به اینکه برخی استانها مانند اردبیل غرفه داشتند، جاذبهی غرفهی ایران بهمراتب بیشتر شده بود و براساس اعلام غرفهداران، نسبت به سال گذشته وضعیت بهتر بود.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه در نمایشگاه، موسیقی سنتی پخش و یکسری خوراکیهای ایران در نمایشگاه توزیع شد، ادامه داد: با توجه به مقایسهی ایران با غرفههای کشورهای همگروه ایران، بهنظر من اگر نگوییم غرفهی ایران بالاتر از غرفههای دیگر بود، کمتر هم نبود، همردیف آنها بود و در برخی مواقع، غرفهی ایران شکیلتر بهنظر میرسید.
معاون رییسجمهور بیان کرد: غرفهی ایران در مقایسه با کشورهایی مانند امارات و دیگر کشورهایی که هزینهی بالایی کرده بودند، از وجاهت خاصی برخوردار بود.
بقایی با بیان اینکه نمایشگاه ITB در دو روز نخست برای نخبگان و افراد خاص و پس از آن، برای عموم بود، اظهار داشت: در این نمایشگاه، با تعدادی از سرمایهگذاران ایرانی دیدار کردیم. همچنین با شهردار وایمار با توجه به اینکه وایمار با شهر شیراز خواهرخوانده است، مذاکره داشتیم.
او گفت: در این شهر، بحث گوته و حافظ مطرح است و قرار شد، آنها در سفرهایی که به ایران دارند، بحث معرفی ایران در وایمار را عملیاتی کنند.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: وایمار مرکز فرهنگی آلمان تلقی میشود. به همین دلیل، افرادی که آنجا حضور دارند، افراد سرشناس و فرهنگی هستند.
وی با بیان اینکه در این نمایشگاه، فرصتی بهدست آمد که بتوانیم آن شهر را با شیراز لینک کنیم، تصریح کرد: بر این اساس، شهردار شیراز با اعضای شورای شهر ماههای آینده به وایمار سفر میکنند.
بقایی اظهار کرد: بعد از آن، بازدیدی از موزهی بزرگ درسدن که بیشتر اشیای گرانقیمت و آنتیک در آنجا نگهداری میشود، داشتیم. در این دیدا،ر با رییس موزهی پروفسور روت مذاکرههای مفصلی داشتیم و مقرر شد، برای ادامهی مذاکرهها در ماه می به ایران سفر کند.
وی دربارهی موزهی شهر درسدن، گفت: شهر درسدن در زمان جنگ بهصورت کامل تخریب شده است. در این موزه، قسمتهای تخریبشده را براساس عکسها و نرمافزارهای کامپیوتری شبیهسازی و براساس آن بازسازی کردند.
بقایی افزود: در بحث نگهداری اشیا نیز دستاندرکاران این موزه تجربهی خوبی دارند و همینطور سیستم حفاطتی در این موزه بسیار غنی است.
وی با بیان اینکه از نزدیک از کارگاه مرمت این موزه بازدید کردیم، ادامه داد: اشیایی که توسط مرمتگران مرمت شده بود، با اشیای اصلی قابل تشخیص نبودند که این نیز زمینهی خوبی برای همکاری با این موزه است.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: آنها حاضر شدند، در زمینهی ساماندهی اشیای موزهی ملی ایران نیز با ایران همکاری کنند.
بقایی اظهار داشت: تمام اشیای قرن 16 و 17 در این موزه نگهداری میشد، حتا این موزه بخش ترک نیز داشت که در سفر ما با حضور وزیر امور خارجه ترکیه افتتاح شد.
معاون رییسجمهور ادامه داد: در مجموع، میتوانیم با موزهی درسدن روابط و همکاری خوبی برقرار کنیم، چون آنها به ایران بسیار گرایش دارند. این موزه 7 و 8 دورهی تاریخی را طی کرده بود و هر کدام یک نمادی داشتند.
او با بیان اینکه در این سفر، بازدیدی از موزهی شهر برلین داشتیم، گفت: آنها هم در زمینهی آثار تاریخی و باستانشناسی اقدامات خوبی انجام داده بودند.
بقایی با بیان اینکه میان رییس این موزه و رییس موزهی ملی ایران مذاکرههای تلفنی برقرار شد، توضیح داد: بحث حفاریهای باستانشناسی این موزه مطرح است که قرار شد، کار مشترک حفاری و باستانشناسی با این موزه داشته باشیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: امیدوارم موزهی ملی بتواند با آلمانیها یک رابطهی خوبی برقرار کند.
بقایی در ادامه با اشاره به حضور ایران در نمایشگاههای مختلف و بازار هدف ایران، اضافه کرد: ما باید با حضور در این نمایشگاهها نشان دهیم، ایران امن است و راحت میشود رفتوآمد کرد و نکتهی دیگر اینکه باید اطلاعرسانی کنیم. در این راستا، دو بخش را باید اجرا کنیم؛ یک بخش حضور دفاتر خدمات مسافرتی و فعالیت بازرگانی آنهاست و موضوع دیگر، معرفی جاذبههای کشور است. |