به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، 44 امین دورهی نمایشگاه گردشگری ITB در شهر برلین، در شرایطی خاتمه یافت که نمایشگاه امسال نسبت به نمایشگاه سال پیش که در روزهای اوج بحران جهانی اقتصادی برگزار شد، میزبان بازدیدکنندگان بیشتری بود.
نمایشگاه امسال با حضور نمایندگانی از 187 کشور در زمینی به مساحت 160 هزار مترمربع و حضور بیش از 11هزار شرکتکننده برگزار شد و در آن، کشورهای مختلف، خطوط هوایی، گروههای هتلداری و دیگر فعالان در صنعت گردشگری به معرفی فعالیتهای خود پرداختند.
در نمایشگاه امسال، کشور زلزلهزدهی هاییتی در غرفهی خود به معرفی جاذبههای گردشگریاش پرداخت. این امر را میتوان بخشی از تلاشهای دولت این کشور برای احیای اقتصاد با استفاده از صنعت گردشگری تلقی کرد.
ترکیه نیز که شریک نمایشگاه امسال ITB بود، در یکی از بزرگترین غرفههای نمایشگاه به مساحت سههزار مترمربع، جاذبههای گردشگریاش را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داد. ترکیه در سالهای اخیر، یکی از موفقترین کشورهای جهان در زمینهی جذب گردشگر بوده است.
از سوی دیگر، سریلانکا پس از پایان سالها جنگ داخلی در این کشور، حساب ویژهای را روی جذب گردشگران باز کرده است. به همین دلیل، در نمایشگاه امسال ITB، حضوری پررنگ داشت. این درحالی است که دولت سریلانکا، توسعهی گردشگری این کشور را نیازمند 5 / 4میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی میداند.
پاکستان نیز روی نمایشگاه امسال ITB حساب خاصی باز کرد و در غرفهی خود به معرفی بستههای متنوع گردشگری این کشور پرداخت.
اندونزی نیز برای جذب بیشتر گردشگران اروپایی، حضور فعالی در نمایشگاه امسال ITB شهر برلین داشت. بین 10 تا 12 درصد گردشگران اندونزی از کشورهای اروپایی هستند و دولت این کشور میخواهد، در سالهای آینده این رقم را افزایش دهد.
آفریقای جنوبی هم که در آیندهی نزدیک با برگزاری مسابقههای جام جهانی فوتبال، میزبان هزاران گردشگر خواهد بود، حساب ویژهای روی نمایشگاه ITB امسال باز کرده بود. البته دیگر کشورهای آفریقایی نیز نسبت به ارائهی بستههای ویژهی تماشای مسابقههای جام جهانی و بازدید از این کشورها اقدام کرده بودند.
پرو نیز که جاذبهی اصلی گردشگری آن، یعنی شهر تاریخی ماچوپیچو بهدلیل وقوع سیل روی بازدیدکنندگان بسته است، در نمایشگاه امسال تلاش کرد، با معرفی دیگر جاذبههای گردشگری خود، گردشگران را جذب کند. هرچند طبق اعلام مقامات کشور پرو، درهای شهر تاریخی ماچوپیچو در آیندهی نزدیک روی گردشگران بازخواهد شد.
بلغارستان نیز که در سالهای اخیر تلاشهای زیادی را برای جذب گردشگر کرده، در نمایشگاه امسال ITB به معرفی جاذبههای گردشگری این کشور و امکانات موجود برای سفر گردشگران درمانی و سلامت پرداخت.
همچنین چین در نمایشگاه امسال ITB حضوری پررنگ داشت و جاذبههای گردشگری خود را به بازدیدکنندگان معرفی کرد. دولت چین قصد دارد، با فراهم کردن زیرساختها، شرایط لازم را برای میزبانی این کشور از 100میلیون گردشگر در سال 2020 میلادی فراهم کند.
در نهایت، کشور آفریقایی روآندا که چهارمین حضور خود را در نمایشگاه ITB تجربه میکرد، با معرفی جاذبههای طبیعی خود از جمله پارکهای محلی، برای جذب طبیعتگردان به این کشور تلاش کرد.
نمایشگاه امسال ITB در دو روز نخست برگزاری، میزبان کارشناسان صنعت گردشگری و در سه روز دیگر، میزبان عموم علاقهمندان بود. |