رییس هیات مدیره شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی که مسند ریاست سازمان توسعه تجارت را هم در اختیار دارد با توضیحاتی در مورد این نمایشگاه، این گونه عنوان کرد که طبق شش سند موجود مالکیت نمایشگاههای بینالمللی ایران برای سازمان توسعه تجارت ایران است و تا مشخص نشدن حدود و ثغور نمایشگاه و این که زمینها، عرصه و اعیان آن برای چه کسی است، اساسا ورود پیدا کردن به موضوع واگذاری، اصلا خبط محض است.
این معاون وزیر بازرگانی همچنین بعد از بیان این سخن که چیزی به نام شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی از اول وجود خارجی نداشت، از دعوای حقوقی که اخیرا برای شرکت نمایشگاههای بینالمللی رخ داده بود و البته مهمتر از اینها مشارکت بخش خصوصی در مدیریت نمایشگاه و حضور نمایندگان اتاقهای بازرگانی و تعاون ایران در ترکیب هیات مدیره نمایشگاههای بینالمللی ایران خبر داد.
بابک افقهی در گفتوگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مورد نمایشگاههای بینالمللی تهران گفت: براساس شش قطعه سند موجود در وزارت بازرگانی تمام اموال و زمینهای موجود در محوطههای نمایشگاه بینالمللی در اختیار مرکز توسعه صادرات ایران خواهد بود که اکنون نماینده قانونی آن سازمان توسعه تجارت ایران است.
وی ادامه داد: اخیرا هم یک دعوای حقوقی در مورد نمایشگاه بیناللملی رخ داده بود که دادگاه اساسا شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی را برای طرف دعوا به رسمیت نشناخت و رای را برای سازمان توسعه تجارت ایران صادر کرد.
* فعلا ورود به بحث واگذاری خبط محض است
افقهی با تاکید بر اینکه تمام شش سند مربوط به محوطههای نمایشگاه متعلق به سازمان توسعه تجارت است، افزود: ما نمیدانیم چه را میخواهند به نام نمایشگاه واگذار کنند؟
معاون وزیر بازرگانی پس از این سخنانش این گونه نتیجهگیری میکند: لذا تا مشخص نشدن حدود و ثغور نمایشگاه و این که زمینها، عرصه و اعیان آن برای چه کسی است، اساسا ورود پیدا کردن به موضوع واگذاری اصلا خبط محض است.
* چیزی به نام شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی از اول وجود خارجی نداشت
وی با تصریح اینکه اخیرا متصرفی برای یکی از شش زمین نمایشگاه پیدا شده بود که پس از مراجعه به دادگاه رای به نفع سازمان توسعه تجارت داده شده بود، متذکر شد: سند هر شش زمین برای سازمان توسعه تجارت است و چیزی به نام شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی از اول وجود خارجی نداشته است.
از این سخنان افقهی به نظر میرسد همان دعوای حقوقی هم که مطرح کرد مربوط به این یک قطعه زمین نمایشگاه بینالمللی بود که شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی مدعی آن شده بود. این مدعی بودن شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی را نیز از آنجایی که افقهی گفت این شرکت از اول وجود خارجی نداشت میتوان برداشت کرد.
وی در مورد وجود این شرکت در کنار سازمان توسعه تجارت در محوطه نمایشگاه بینالمللی نیز بیان کرد: به دلیل این بود که هر دوی آنها در یک محیط و برای خود وزارت بازرگانی بودند و در راستای سیاستهای یک وزارتخانه کار میکردند.
این مقام مسئول اضافه کرد: تنها شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی یک سری امتیازات در مورد زمینهای پرند دارد و مقداری مالکیت اعیانی است که مربوط به بخشی از ساختمانهایی که ساخته است میشود. در کنار این، خود برند شرکت سهامی نمایشگاه بینالمللی و عضویت آن در سایر مجامع بینالمللی نیز امتیازی برای این شرکت محسوب میشود.
* موقعیت نمایشگاه وسوسهبرانگیز است
رییس هیات مدیره شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی با تاکید چند باره این که طبق دادگاههای صالحه جمهوری اسلامی ایران اسنادی که در اختیار آنهاست اساسا سازمان توسعه تجارت مالک نمایشگاههای بینالمللی است، در پاسخ به این سوال که آیا این نمایشگاه میتواند از لیست واگذاری خارج شود؟ اظهار کرد: آن را دیگر بنده نباید تشخیص بدهم. بنده میگویم از منظر حقوقی کلیه عرصهای که اکنون تحت عنوان نام نمایشگاه بینالمللی وجود دارد قانونا و براساس اسناد مربوطه به نام سازمان توسعه تجارت است. بحث واگذاری دیگر در اختیار دولت است که با توجه به اینکه ما علاقمند به توسعه صادرات غیرنفتی و گسترش بخش خصوصی هستیم، این چنین فضایی در مرکز تهران را چه میخواهد کند؟
رییس سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه در مورد نظر شخصی خود در مورد این واگذاری نیز تصریح کرد: من در مورد تغییر کاربری نمایشگاه نگران هستم. موقعیت نمایشگاه خیلی خوب است و شاید هر آدمی را به کاری تجاری یا ساختمانسازی در این محوطه وسوسه کند. بسیار نگرانم که اگر به غیر از اهل خود واگذار شود، از کارکرد خودش خارج شود.
* مشارکت بخش خصوصی در مدیریت نمایشگاه
وی همچنین از مشارکت بخش خصوصی در مدیریت نمایشگاه خبر داد و یادآور شد: هماکنون نیز تقریبا نمایشگاه توسط بخش خصوصی بهرهبرداری میشود و ما برنامهای داریم که بخش خصوصی را در مدیریت نمایشگاه مشارکت دهیم.
افقهی در مورد توضیح داد: هیات مدیره نمایشگاه را براساس نمایندگانی از اتاق بازرگانی و تعاون ایران انتخاب خواهیم کرد که با وزیر بازرگانی به عنوان اعضای هیات مدیره جدید نمایشگاه منصوب خواهند شد که در واقع نمایشگاه هم توسط بخش خصوصی مدیریت شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به عبارتی با این اقدام به جای این که کل مدیریت را با یک ابهام واگذار کنیم که معلوم نیست چه از آن در خواهد آمد، خود بخش خصوصی را وارد مدیریت نمایشگاه کنیم.
قبل از این نیز وزیر بازرگانی در نشستی خبری اعتقاد خود در مورد واگذاری نمایشگاههای بینالمللی ایران را اینگونه مطرح کرده بود که حاکمیت نمایشگاه بینالمللی واگذار نخواهد شد. و هماکنون با این سخنان معاون او نیز به نظر میرسد حداقل در شرایط فعلی نمایشگاه به صورت تمام و کمال واگذار نخواهد شد و احتمالا مذاکراتی که اتاقیها از آن خبر دادهاند تنها در مورد مشارکت در مدیریت بخش خصوصی است. |