بزرگترین نمایشگاه تاریخ جهان در چین گشایش یافت.
به گزارش ایسنا، بزرگترین نمایشگاه جهان با شعار "شهر بهتر، زندگی بهتر" و با حضور رهبران چین و شماری از شخصیتهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان، در شانگهای چین گشایش یافت.
مراسم گشایش نمایشگاه امسال، از نظر زیبایی و گیرایی، دستکمی از مراسم بازیهای المپیک پکن نداشت. این مراسم رنگارنگ در ساختمانی افتتاح شد که به شکل بشقاب پرنده ساخته شده است. گفته میشود که چین بیش از سه میلیارد یورو برای مراسم گشایش هزینه کرده است. در نمایشگاه جهانی شانگهای 250 کشور و سازمان از سراسر جهان در گسترههای تکنیکی و فرهنگی نماینده دارند.
هوجینتائو ـ رییس جمهور چین ـ در مراسم گشایش این نمایشگاه گفت: اکسپوی امسال عظیم و فراموشنشدنی خواهد بود.
این در حالی است که بیش از 20 تن از رهبران دولتهای جهان در مراسم گشایش شرکت داشتند که در میان میهمانان بلندپایه از جمله میتوان از نیکلا سارکوزی ـ رییسجمهوری فرانسه ـ، خوزه مانوئل باروسو ـ رییس کمیسیون اروپا ـ و لی میونگ باک ـ رییس جمهوری کره جنوبی ـ یاد کرد.
هیلاری کلینتون ـ وزیر امور خارجه آمریکا ـ نیز در واشنگتن غرفه آمریکا در نمایشگاه را از طریق یک کنفرانس ویدیویی گشود و از کارمندان و بانیان اجرای این پروژه که به گفته او بازدید کنندگان را قادر خواهد ساخت بهتر با آمریکا آشنا شوند، سپاسگزاری کرد.
انتظار می رود بیش از 70 میلیون نفر از این نمایشگاه که غرفههایی از دست کم 190 کشور را در بر میگیرد، دیدن کنند.
این در حالی است که مقامات چین بر تدابیر امنیتی در شانگهای در پیشاپیش مراسم گشایش نمایشگاه افزودند. گروههای طرفدار حقوق بشر مقامات امنیتی را متهم میکنند که فعالان سیاسی را تهدید کردهاند در جریان برگزاری نمایشگاه ساکت بمانند.
این نمایشگاه که با شدیدترین تدابیر امنیتی همراه است، امروز شنبه درهای خود را به روی بازدیدکنندگان عادی خواهد گشود. در بیشتر خیابانها، متروها و هتلهای شانگهای ماموران پلیس دیده میشوند.
حال آنکه نمایشگاه جهانی شانگهای شش ماه دایر خواهد بود و پیشبینی میشود که در شش ماه آینده حدود 70 میلیون تن از این نمایشگاه دیدن کنند که پنج میلیون تن آنان خارجی خواهند بود. به گزارش منابع خبری، زمینی به مساحت پنج کیلومتر مربع در دو سوی رودخانه هوانگپو به این نمایشگاه اختصاص داده شده است و بر این پایه میتوان گفت که در تاریخ 159 ساله نمایشگاههای جهانی، نمایشگاه امسال در شانگهای بزرگترین است. هزینهی ساخت این نمایشگاه 40 میلیارد یورو برآورد میشود و این رقم خود یک رکورد به شمار میرود.
آلمان در این نمایشگاه حضوری چشمگیر دارد و از این بابت 50 میلیون یورو هزینه کرده است. غرفه آلمان 45 هزار تن را در خود جای میدهد. بخشی از فعالیت تبلیغاتی این غرفه، به همکاریهای مشترک چین و آلمان اختصاص دارد.
در همین حال گفته میشود که 170 هزار داوطلب که بیشتر آنان دانشجویان چینی هستند، برای این نمایشگاه بسیج شدهاند. هتلها، رستورانها، فروشگاهها و رانندگان تاکسی امیدوارند که در شش ماه آینده درآمد خوبی داشته باشند. آنچه بازدیدکنندگان را کمی میآزارد، صفهای طولانی انتظار است.
با کمک دولت چین، کشور فقیر کره شمالی نیز برای نخستین بار در یک نمایشگاه جهانی شرکت میکند. افزون بر آن، دولت چین غرفه بزرگی را نیز به کشورهای آفریقایی اختصاص داده است. رژیم صهیونیستی هم برای اولین بار است که در این نمایشگاه شرکت میکند. بسیاری از شرکتهای چند ملیتی، مستقل از کشورها، غرفههای خود را در اکسپوی شانگهای برپا کردهاند.
با توجه به رشد اقتصادی چین و جذابیت این کشور به عنوان بازار مصرف، آمریکا نیز پس از مدتها با غرفهای مستقل در شانگهای حضور دارد. |