مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید محصولات کشاورزی، دامی و منابع طبیعی با بیان اینکه تا پایان امسال 10 شرکت کشت و صنعت تحت پوشش این شرکت به بخش خصوصی واگذار میشوند، گفت: از این تعداد شرکت، هشت شرکت سودده و دو شرکت زیانده هستند که با برنامهریزیهای انجام شده سعی در سودده کردن این دو شرکت نیز داریم.
به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، غلامرضا رازقی صبح امروز در یک نشست خبری گفت: یکی از مهمترین دلایل سودده شدن این شرکتهای کشت و صنعت، واگذاری کارها به بخش خصوصی است.
وی با اشاره به اینکه شرکت کرم ابریشم ایران و شرکت نکاچوب جزو شرکتهای زیانده ما هستند، ادامه داد: دولت مصوبه ای را تحت عنوان آیین نامه صنعت نوغانداری با هدف توسعه روستایی و اشتغال تهیه کرده است که بر اساس آن اشتغال زنان روستایی فراهم می شود و البته در این برنامه طی 10 سال 14 هزار هکتار بستر توسعه برای صنعت نوغانداری اجرایی می شود.
رازقی ادامه داد: محدودیت بهرهبرداری از جنگلها یکی از دلایل مهم زیان ده شدن شرکت نکاچوب است که در حال برنامهریزی با سازمانهای مرتبط و به خصوص سازمان جنگلها هستیم تا بتوانیم این شرکت را نیز به سوددهی برسانیم چرا که اعتقاد داریم باید شرکتی به بخش خصوصی واگذار شود که سود ده باشد.
وی در ادامه شرکت کشاورزی و دامپروی سفیدرود با چهار هزار و 750 هکتار، شرکت کشت وصنعت و دامپروری مغان با 36 هزار هکتار، شرکت کشت و صنعت شهید بهشتی با پنج هزار و 500 هکتار، شرکت کشت وصنعت شهید رجایی با پنج هزار و 100 هکتار، شرکت کشت وصنعت جیرفت با چهار و 400 هکتار را از جمله شرکتهای زیر مجموعهی شرکت مادر تخصصی تولید محصولات کشاورزی دامی و منابع طبیعی دانست و ادامه داد: مجتمع صنعتی گوشت فارس با 40 هکتار، شرکت پرورش کرم ابریشم با 980 هکتار، شرکت بهره برداری چوب فریمه با 55 هزار هکتار، شرکت نکاچوب با 150 هزار هکتار و شرکت جنگل شفارود با 140 هزار هکتار نیز از دیگر شرکتهای زیر مجموعه این شرکت مادر تخصصی محسوب میشوند.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی تولید محصولات کشاورزی، در ادامه با اشاره به تولیدات انجام شده توسط شرکتهای زیر مجموعه شرکت مادر تخصصی تولید محصولات کشاورزی، دامی و منابع طبیعی، اظهار کرد: در سال 88 تولیدات برخی از شرکتهای ما نسبت به تولید سال 87 تا 125 درصد رشد داشته است به طوری که در شرکت مغان با 35 درصد رشد مواجه بودیم ضمن این که در تولید انواع میوه نیز شرکت شهید بهشتی که در سال 86 ،12 هزار تن تولید داشت در سال 88 این میزان تولید به 17 هزار تن رسید علاوه براین در بحث بذور علوفهای نیز 13 درصد و در تولیدات زراعی 125درصد افزایش را شاهد هستیم.
رازقی افزود: کاربردی کردن تحقیقات، جلوگیری از خرد شدن اراضی، اصلاح الگوی کشت و تناوب زراعی، توسعه و تشکیل تعاونیهای تولید، اجرای به موقع سیاستهای حمایتی تولید، ایجاد بانک ژن از جمله از دلایل رشد این تولیدات محسوب میشوند.
وی با تاکید براینکه به دنبال سودده کردن شرکتهای خود هستیم، ادامه داد: امیدواریم با پیشنهاداتی که در خصوص سرمایهگذاری به وزارت جهاد کشاورزی دادهایم فرصتهای مناسبی برای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی ایجاد شود که ایجاد اشتغال و درآمد را نیز به دنبال دارد.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید محصولات کشاورزی در ادامه به میزان تولید محصولات کشاورزی توسط شرکتهای زیر مجموعه این شرکت مادر تخصصی اشاره کرد و با بیان اینکه در سال 87 معادل 25 هزار و 884 تن انواع بذر، 59 هزار و 705 تن غلات، 50 هزار و 207 تن علوفه و 19 هزار و 669 تن محصولات باقی تولید شده است، اضافه کرد: علاوه بر این تولید 31 هزار و 493 تن مرکبات، 53 هزار و 448 تن انواع مواد پروتئینی، هزار و 866 تن فرآوردههای گوشتی، 30 هزار و 873 تن سبزی و صیفی و شش هزار و 340 تن شکر و 12 هزار و 378 تن انواع تفاله و در نهایت 610 هزار و 82 تن کنسانتره توسط این شرکتها تولید شده که مجموعا تولیدی بالغ بر 429 هزار و 498 تن را شامل میشود.
رازقی خاطرنشان کرد: در راستای سیاستهای دولت دهم، این شرکت برای خروج از تهران پیش قدم شده و با وجود دارا بودن پنج هزار و 500 نیروی عملیاتی در مناطق کاری 76 نفر از نیروهای ستادی خود را نیز به شهرستان ورامین منتقل کرد. |